Bu eylemler sadece “Gezi Parkı” eylemleri değildir. “Gezi Parkı” fitili tutuşturan bir eylemdir. Bu eylemler;

 

  • Hükümetin yanlışlarla dolu “Suriye Politikasına” gösterilen bir kırmızı karttır
  • Reyhanlı´da yaşanan katlima ve AKP´nin bu katliamı örtbas etme politikasına hayırdır
  • Alkol düzenlenmesi adı altında özel yaşama müdaheleye hayırdır
  • Şehir planlamasından bihaber başbakanın binlerce ağacı katledecek yeni İstanbul projesine hayırdır
  • Doğa katliamı bir tarafa verdiği “Yavuz Sultan Selim” ismiyle birçok insanımızı rencide edişine hayırdır
  • Üniversite öğrencilerinin düşünce özgürlüğüne saygı duymayışına , susturma ve sindirme çabalarına hayırdır

 

 

 

"Ülkemizde “Gezi Parkı Direnişi” olarak başlayan bir eylemin, eylemler zincirine dönüşerek tüm ülkeyi sarması halkın ne kadar bunaldığının açık bir göstergesidir. Gelinen son nokta halka istemi dışında dayatılan ve zorla kabul ettirilmek istenen baskıcı yönetim şeklinin ve antidemokratik uygulamaların iflasıdır. AKP dayatmaları sonucunda millet artık canından bezmiş durumdadır.


Taksim direnişi daha sayamadığımız birçok hak gaspına ve antidemokratik uygulamalara hayırdır. “Gezi Parkı” milletin demokrasiye sahip çıkma eylemine dönüşmüştür. 31 Mayıs 2013 Türkiye tarihinde onurlu yerini almıştır. Halkımız demokrasi uğrunda bugün şehit ve onlarca yaralı vermiştir.

 

Bizler, CHP Avusturya Birliği olarak Türkiye Halkını bu onurlu duruşundan dolayı saygıyla selamlıyor ve eylemlerini yürekten destekliyoruz. AKP´nin bu olaylardan ders alacağını ve halkına zulmetmekten vazgeçeceğini umut ediyoruz. Sadece kendilerinin selameti için ağızlarından düşürmedikleri  demokrasi ve insan haklarının Türkiye halkı içinde kabul etmelerini ve uygulamalarını bekliyoruz. AKP Hükümetinin bilmesi gereken Türkiye halkının sadece kendi seçmenlerinden oluşmadığıdır. Hükümet tüm halkın talep ve isteklerini, her kesimin beklentilerini karşılamak zorunda olduğunu asla aklından çıkartmamalıdır."

 


 

Cumhuriyet Halk Partisi

 

Avusturya Birliği Bşk.

 

KAYNAK Filiz