İtalya’nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini, facebook'ta yaptığı paylaşımda Çin'i de sert dille eleştirdi. Salvini, Coronavirüsün Wuhan'daki bir labaratuvarda üretildiğini iddia etti.

YILANLAR VE ÇAKALLAR MAĞARASI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Salvini, AB’yi "Yılanlar ve çakallar mağarası" diyerek eleştirdi.

Salvini paylaşımında, "AB’den nefret ediyor ve tiksiniyorum. Birlikten ziyade, yılanlar ve çakallar mağarası. Önce virüsü yeneceğiz, sonra dönüp AB’yi düşüneceğiz. Gerekirse teşekkür etmeden ayrılacağız" ifadelerini kullandı.

CORONAVIRÜS WUHAN'DA BİR LABARATUVARDA ÜRETİLDİ

İtalya'nın eski Başbakanı Salvini, iki gün önce de Coronavirüsle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı bir başka paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. Taraftarları arasında da yankı bulan paylaşımına tepkiler de geldi. Salvini, Covid-19'un Çin'in Wuhan şehrindeki bir laboratuvarda üretilmiş olabileceğini iddia etti.

Bilim dünyasında kabul görmeyen iddianın kaynağı ise, İtalyan gazetesi La Repubblica'da ve devlet televizyonu Rai Tre'de «TGR Leonardo», 2015 yılında yayınlanmış eski bir belgesele dayanıyor. Salvini, belgeseli facebook sayfasında paylaştı. Çok sayıda yorumun yapıldığı paylaşım sonrası, devlet televizyonu RAI'den ise eski belgesele dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bilim insanlarının açıklamaları ise Salvi'nin iddiasının tersine, Covid-19 virüsü yarasadan başka bir hayvana bulaşarak mutasyona uğradığı ve insanlara bu şekilde bulaştığı şeklindedir.

İtalya devlet kanali Rai Tre'de Biyokimya ve moleküler biyoloji uzmanı ve araştrmacı Enrico Bucci, COVID-19 patojeninin neden laboratuvarda ortaya çıkan bir virüs olamayacağını açıkladı ve şunları söyledi:

"Laboratuvardaki virüs, bir salgını tetikleyemeyen bir model. Bu insanlar tarafından yarasaların insanlara bulaşmasının mümkün olduğunu göstermek için kullanılan bir modeldir. Bu yüzden neredeyse o anda coronavirüsün insanlara bulaşmasının olası bir tehlike olduğu konusunda bizi uyardılar."

LABARATUARDA ORTAYA ÇIKAN VİRÜS İZ BIRAKIR

Bucci labaratuvarda ortaya çıkan virüs iz bırakır dedi. Deneyin SARS-CoV-2'nin yapısının yapay olamayacağını gösterdiğini belirten Bucci, şöyle devam etti: "Büyük bir fark var: Laboratuvarda ortaya çıkan virüslerde izler tespit edilebilir. Çünkü bilim adamları bir virüse DNA parçaları eklerler. Doğal mutasyonlar söz konusu olduğunda ise, değişiklikler çok daha küçüktür ve tüm virüse yayılır."