İsveç Kürt Konseyi ve PJAK İsveç Komitesi’nin çağrısı üzerine saat 14.00 sularında Stockholm’de bulunan Türk Büyükelçiliği önünde toplanan Kürtler, Batı Kürdistan'da saldıran çeteler ve AKP hükümetini protesto eden pankaratlar açtı.


Ellerinde Kürt bayrakları ile Öcalan’ın posterinin yer aldığı flamalar taşıyan göstericiler “Katil Erdoğan”, “Kürdistan çetelere mezar olacak”, “El Kaide Rojava’dan defol”, “Kanlı ellerinizi Rojava’dan çekin” ve “Yaşasın YPG” sloganlarını attılar.


 İsveç Kürt Konseyi adına yapılan açıklamayı okuyan Eda Düzgün, Rojava halkının hem Esad rejimi, hem  de El Kaide bağlantılı gruplar ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı bazı gruplarının saldırılarına karşı direndiğini kaydetti. 


Rojava halkının kaderinin tüm Kürdistan ve Ortadoğu halklarının kaderini belirleyecek önemde olduğuna dikkat çeken Düzgün yalnızca Kürtlerin değil, demokrasi, özgürlük ve insan haklarından yana olan tüm güçlerin Rojava devrimini desteklemeleri gerektiğine vurgu yaptı.


Kürt halkının statü kazanmasından korkan AKP iktidarının El Nusra çetelerini eğiterek ve silahlandırarak Kürt halkına saldırttığını belirttikten Düzgün,  Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti’ni Rojava’ya yönelik saldırılara karşı tutum almaya çağırdı.


Kürt halkına saldıran çetelerin Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’deki gerici rejimler tarafından desteklendiğini ve finanse edildiğini kaydeden Düzgün,  “Demokrasilerde son sözü halk söyler. Kürt Halkı saflarını belirledi. Hem Esad rejimi hem de muhalefet bunu kabul etmek zorunda” şeklinde konuştu.

Gösteri  “Biji Serok Apo”, “Biji Rojava” gibi sloganları arasında sona erdi. ANF