Kutlama resepsiyonuna çevrede yaşayan Türkiye kökenli kadınlar da ilgi gösterdi. Edebiyat, müzik, sanat ve farklı kültürleri uyum içinde birleştirmeye yönelik faaliyetleriyle tanınan ADERSCIS derneği farklı kültürlerin tanıtımı ve bu zenginlikleri araç olarak kullanan ADERSCIS dernek başkanı Marie Albera Meyni 'İskenderun’un Çocukları' (Les enfants d' Alexandret’te) isimli ilk kitabını Fransızlara tanıttı.

Hatay asıllı avukat Meyni 'Avrupa'da artan ırkçılığa karşı güzel Türkiye coğrafyasında İskenderun, Hatay, Gaziantep, Mersin, Adana'da yaşayan farklı inanç ve kültürlerin asırlardır barış ve uyum içinde  nasıl yaşadıklarını anlatan kitabıyla Türkiye'yi Fransızlara tanıttı. Kitaba  büyük ilgi gösteren Fransızlar  kitabın bazı pasajlarını salonda okumaya başladı. 'Fuschia' grubun piyano ve viyolensel klasik müzik dinletisi kutlama törenine renk kattı.

Polonya'lı fotoğraf sanatçısı Dorota Janiak ve Strasbourg amatör Fotoğraf ve Film Klüb'ün fotoğrafçısı Christine Lauffenberg'in  salon girişinde sergilenen renkli ve siyah beyaz fotoğraflarında güncel yaşamdan kareler herkesin ilgisini çekti. Polonyalı fotoğraf sanatçısı Janiak sergide siyah beyaz  kompozisyonlu kadın portreleri  sergiyi gezenler tarafından dikkatle incelendi.

Kutlama'da Fransa ve dünya edebiyatın ünlü şair ve yazarı Victor Hugo, giyotinle idam edilen Fransa devrimin efsane kraliçesi Marie Antoinette , ve felsefe yazarı Voltaire'ye ait şiirler okundu. İki saat süren programın sonunda kadehler kadınların şerefi için kaldırılıp yeni dostluk köprüleri kuruldu. Resepsiyonda ilk kitabını tanıtma fırsatı bulan Marie Albera Meyni  kitabında ‘ bir ailenin göç hikayesini yaşanan sosyo- ekonomik mücadelenin, gerçekçi ve yalın bir dille irdeliyor’. ADERSCIS derneği toplumlararası sosyal, kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, dünya kültürlerin tanıtımında önemli rol oynuyor.