İsveç’in Malmö şehrinde önümüzdeki ay yapılacak Eurovision Müzik yarışmasının en büyük favorisi gösterilen Danimarkalı Emellie de Forest şarkısını bizim için söyledi.  Uluslararası basın merkezinde medya mensuplarının karşısına çıkan Forest, Türkiye’nin bu yıl yarışmaya katılmayacak olmasını üzüntü ile karşıladığını belirterek “Türkiye’nin son yıllarda başarılı olduğunu biliyorum ama utanarak söylemeliyim ki Türkiye’nin bu yıl katılmayacağını bilmiyordum. Basın toplantısında öğrendim ve çok üzüldüm” dedi.

 

Forest oylama sırasında ülkelerin komşu ülkelere ve kendi ırklarından ülkelere oy vererek oylamaya siyaset karıştırmalarını da doğru bulmadığını belirterek “müzik, siyasete alet edilmemeli. Ülkeler oy verirken tarafsız davranmalı ve müziğin kalitesine, şarkıyı söyleyen kişinin becerisi ve sanatına göre ol vermelidir” dedi.

 

Basın toplantısında “Only Teardrops” adlı şarkısını seslendiren Emellie de Forest, Türkiye’nin önümüzdeki yıl yapılacak yarışmada mutlaka yer alması gerektiğini söyledi.

 

19 yaşındaki güzel şarkıcı, şarkısını söylemeden önce ayakkabılarını çıkarınca bunu uluslararası basının önünde dikkat çekmek için yaptığı söylendi. Yaşamın büyük bir kısmını İsveç’te geçirdiğini belirten Forest İsveç’i temsil edebilme şansı çıktığı halde Danimarka’yı tercih ettiğini söyledi. Yarışmanın favori adaylarından biri gösterilen Forest, İngiltere’yi anneannesi yaşındaki Bonnie Tyler’in temsil edecek olması konusunda soruya da “olabilir ben yaşa değil, başarıya bakarım. Onun tecrübeleri yeter” dedi.