Danimarka'da 19 kasımda yapılan yerel seçimlerde bölgelerinde belediye meclisi üyeliğine seçilme başarısı gösteren  39 Türkiye kökenliden 5'i bir araya gelerek eğitim, işsizlik, emeklilik sorunlarıyla yakından ilgilenme sözü verdiler. İshoj şehrinde Sosyal Demokrat Belediye Başkan Yarımcısı Seyit Ahmet Özkan, Sosyal Demokrat Bayram Yüksel ve aynı partiden Erkan Yapıcı, Albertslund şehrinden Sosyalist Halk Partili Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Küçükakın ve Farum (Furesö) bölgesinden Sosyal Demokrat Neslihan Diksan, özel değerlendirmelerde bulundular.


5 siyasetçinin mesajları şöyle:


Seyit
Ahmet Özkan “yeni dönemde yapacaklarımız çok. Dünyadaki krizden belediye olarak biz de çok etkilendik. İşsizlik en önemli konu. Gençlere iş bulmak bizim en büyük görevimiz olacak. 100 aday ve 39 kişinin seçilmesi çok iyi ama buradaki kapasitemiz daha da fazla. Onun için daha çok çalışmamız, akıllı hareket etmemiz gerekiyor. O zaman yerel ve genel politikada seçilmişlerimizin sayısı daha fazla olacaktır.


Neslilan Diksan
“benim için okullar ve eğitim çok önemli. Devletin 70 bin öğretmen ve okullarla ilgili gerçekleştirdiği reformları uygulamak için belediyenin öğretmenleriyle işbirliği yapacağı konusunda söz vermiştim, bunun arkasında duracağım. Seçilenleri tebrik ediyorum ama en büyük göçmen gurup olarak daha çok meclis üyesi çıkarmamız gerekirdi.


Mehmet Küçükakın
“yeni yönetimde görev taksimi henüz yapılmadı ama önümüzdeki dönemde iki tema ağırlıklı olacak biri gençlerimiz, eğitimde Danimarkalılara oranla bir iki puan gerideler. Bizim belediye olarak bu açığı kapatmalarına yardımcı olmamız, öğretmenlere yönelik çalışmalar yapmamız gerekecek. Yaşlılarımız çoğalıyor, belediye olarak onlara yaşlılıklarında rahat ettirmek istiyoruz. Baktığımız zaman yabancıların sadece yüzde 37'si sandık başına gidiyor. Bizim hedefimiz bu rakamı yüzde 60-70'lere çekmek olmalı. Öyle olursa 50- 60 belediye meclisi üyesi çıkarırız.


Bayram Yüksel 
“2014'den itibaren İhoj şehrinde eğitim seviyesi çok düşük. Bunu bir şekilde yükseltmemiz gerekecek. Sağlık konusunda da belediyemiz en alt sevide. Bu iki konuda seviyeleri yükseltmemiz gerekecek. Seçimde başarı gösteren 30 kişi aslında çok değil. İstersek bu rakamı daha yukarılara çekebiliriz.


Erkan Yapıcı
“ ben siyasete atılırken, İshoj' şehrindeki derneklerimizi siyasete atılmam için ısrarcı oldular. Benden issizlik sorununa çözül bulmam, gençlerimizin eğitim sorunlarına yardımcı olmam istendi. Sağlık konusunda da çalışmalarım olacak. 39 kişinin seçilmesi çok güzel inşallah toplumumuza faydası olur.