Danimarka Türk İşadamları Konfederasyonu DATİFED tarafından düzenlenen tanıtım gecesinde protokol krizi yaşandı. 21 Türk İş Derneğini bünyesinde taşıyan  UNİTEE -Nordic Turkish Busine Platform tarafından çıkarılan derginin ilk sayısı Nordic Business Life davetlilere tanıtıldı.

 

Davete Türkiye Büyükelçisi Berki Dibek eşi Ceyda Dibek, Bosna Büyükelçisi Kemal Müftiç, Hırvatistan Büyükelçisi Larislav Pivcevic, Makedonya Büyükelçisi Asaf Adami, Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Çekiç, Liberal Parti Milletvikili Fatma Yeliz Öktem, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, belediye meclisi üyesi Türkler, büyükelçilik çalışanları  ve çok sayıda iş adamı katıldılar.

 

Tanıtım sırasında öndeki protokol sandalyelerinde Özlem Çekiç ve Fatma Öktem'e yer ayrılmadığı görüldü. İki Milletvekili bir süre kendilerini Büyükelçi Berki Dibek'in yanına oturtacak görevli beklediler. Durumu fark eden Büyükelçi Dibek eliyle milletvekillerini yanına davet etti ancak o sırada görevliler, iki milletvekilini duvar tarafındaki sandalyelere oturttular. Milletvekilleri konuşmaların başladığı sırada toplantıdan ayrıldı. DATİFED Başkanı Musa Uyar iki milletvekilinin ev sahibi sayıldığını Türkiye'den gelen konuklar olduğu için onlara protokolde yer ayıramadıklarını belirterek "Böyle büyük toplantılarda mutlaka bir memnun olmayan çıkar" dedi.

 

Toplantı'da sunuculuğu eski Milletvekili Yıldız Akdoğan yaptı. Musa Uyar konuşmasında “50 yıldır Avrupa'da faaliyetini sürdüren Anadolu insanımız, toplumsal yaşamın insanlara hem haklar hem de yükümlülükler getirdiği bilinciyle bir araya gelerek birliktelikler oluşturmuştur. Kendilerini "Yeni Avrupalılar olarak tanımlayan ve göçmen muamelesi görmek istemeyen Türkiye kökenli bu kitle insanlarımızın potansiyelinin en üst seviyeye çıkartılması, küçük çapta yapılan işlerle yetinmeyip, dünya ticaretinde ve uluslar arası arenada aktif rol alması adına çalışmalar yapmaktadır. Artık kültürler arası diyalogu geliştirmek zorundayız. Nordic Business Life, Nordic ülkelerinde Türkiye asıllı girişimcilerin Anatomisini konu almıştır.  Dergimizin her sayısında iş dünyasının nabzını tutan, iş dünyasını yakından ilgilendiren, gündem oluşturacak konular yer alacaktır. Bu akşam dergimizin ilk sayısını tanıtmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

Gece bazı davetlilerin yaptıklar konuşmalar ve ikramlarla son buldu.