Dünyanın çeşitli ülkelerinden Kopenhag’a gelen 20 binin üzerinde eşcinsel, Frederiksberg Belediyesi önünden Kopenhag Belediye meydanına yürüdü. Festivale Türkiye’den de katılan eşcinseller olduğu görüldü ancak Türk eşcinseller, konuşmak istemediler.

Yol boyunca on binlerce izleyicinin alkışları, tezahüratları arasında yürüyen eşcinseller arasında, politikacılar, polis, asker eşcinseller de yerlerini aldı. Eşcinseller, Rusya’nın çıkardığı ve eşcinsellere evlatlık edinme, cinsel düşüncelerini ortaya koyup yayma yasağı getiren yasayı da Putin’in kadın makyajlı resimleri  ile protesto ettiler. Festival kapsamında, şehrin muhtelif yerlerinde, konserler, paneller, film gösterileri düzenlendi.


2013’ÜN GAY’I CHRİSTİAN

Festivalde 2013 yılının Gay’ı, Fyn adasından Christian Sebastian Luridtsen adındaki genç seçildi. 22 yaşındaki Christian “ben kendimi show yaparak değil olduğum gibi tanıtmak istiyorum. Bu yıl biraz daha dışa açılabildim ve yılın Gay’ı seçildim” dedi. Festivalde en çok dikkat çeken şey ise önceki yıllara oranla kadın giysileri içindeki erkeklerin sayılarının yüksekliği ve eşcinseller arasındaki Ortadoğulu, Müslüman gayların fazlalığı oldu. Festivalin ilk günü olan cumartesi günü etkinlikleri 100 bin kişinin izlediği bildirildi.