Helle Thörning Schmidt'in eşi Stephen Kinnock'un eşcinsel olduğu iddiaları 2010 yılında vergi davasıyla birlike ortaya atılmış, çiftin bu yüzden boşanacakları dedikoduları yayılmıştı. Başbakan Schmidt, Politiken gazetesine yaptığı açıklamada „biz 20 yıl önce yuva kurduk. Bakır evlenme yıldönümümüzü kutladık. İki kız çocuğumuzla birlikte çok güzel bir aile hayatı yaşıyoruz.
İşlerimiz gereği eşim İsviçre'de yaşadığı için her gün değişik yaşantımız olabiliyor. Ama aile yaşantımızı ihmal etmemek için bir çözüm bulduk ve şu anda her şey çok iyi gidiyor
“dedi.

Başbakan Schmidt'in eşi Stephen Kinnock'un eşcinsel olduğuna dair söylentilerin, muhasebecileri Frode Holm tarfından ortaya atıldığı bildirildi. Başbakan Schmidt ve eşinin sahip oldukları firmanın vergi davasını araştıran komisyona ifade veren muhasebecileri Frode Holm'ün Stephen Kinnock'un eş cinsel olduğunu söylediği belirtildi.

 

Politiken gazetesinin, Başbakan Helle Thörning Schmidt'e yönelttiği „biseksüelmisiniz yoksa homoseksüelmisiniz?“ sorusuna başbakan Schmidt „bu soruya yanıt vermem gerekmiyor. Eşim eşcinsel değil. Ama bu tür söylentiler aile ve çocuklar için sorun yaatıyor. Onun için o kadar söylemiş olmamıza rağmen bir kez daha söylüyorum iddialar doğru değil“ cevabını verdi.

Başbakan Schmidt, muhasebecilerinin kendileri ile aile yapısı ve cinsel terdcihleri konusunu hiç bir zaman konuşmadığını belirterek, işine son verildiğini söyledi. Muhasebeci Frode Holm ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.  Başbakan Schmidt, bazı bakanlarla birlikte geçtiğimiz hafta sonu Homo Festivaline kaılmış ve kendisine yöneltilen „hiç bir kadınla seviştiniz mi?“ sorusuna „hayır sadece karşı cinse ilgi duyuyorum“ cevabını vermişti.