Dün Belçika'nın başkenti Brüksel ile Almanya'nın bakenti Berlin'de toplanan AKP yanlısı Türkler, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" pankartlarıyla gösteri düzenledi.

Brüksel'de Avrupa Birliği binasının yakınındaki Schuman Meydanı'nda yapılan "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" gösterisinde yapılan konuşmalar ve taşınan pankartlarla "PKK, DAEŞ, PYD, YPG, FETÖ" örgütleri sert dille protesto edildi.

Gösteriye, Avrupa Türk-İslam Birliği (ATİB), İHH Belçika, Türk Dernekler Birliği (UTV), Semerşah Vakfı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Diyanet Vakfı, Uluslararası Türk İşadamları Derneği (UTİAD), Milli Görüş, Hayrat Vakfı, Brüksel Aile Danışma Merkezi (FAMİS), Belçika Emirdağlılar Derneği ve Belçika Trabzonlular Derneği destek verdi.


TBMM'DEKİ CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİ GÜNDEME GETİRİLMEDİ

Gösteride terörü lanetleyen konuşmalar ve pankartlar taşınırken, TBMM gündemindeki "Çocukları tecavüzcüsüyle evlendirme" önergesi konusunda pankart taşınmadığı gibi konuşmaların da yapılmaması dikkat çekti.

BERLİN'DE UETD BAŞKANI BÜLENT BİLGİ KONUŞMA YAPTI

Tarihi Berlin Brandenburg Kapısı önünde gerçekleştirilen mitinge, çok sayıda Türk Derneği katılım çağrısı yapmasına rağmen beklenen ilgi gösterilmedi. “Teröre Hayır, Demokrasiye Evet” adı verilen mitingte göstericiler, ellerinde Türk ve Alman bayrakları ile Erdoğan lehine sloganlar atarak "teröre destek veriyor" iddiasıyla bazı AB ülkelerini kınadılar. 

Mitingde bir  konuşma yapan UETD Genel Sekreteri Bülent Bilgi, Avrupa'ya teröre lanet, demokrasiye davet mesajı vermek istediklerini söyledi. Avrupa'nın teröre destek vermesini ve teröristlere kapılarını açmasını doğru bulmadıklarını belirten Bilgi, sivil toplum örgütleri olarak bu mesajlarının her alanda devam edeceğinin de altını çizdi.