Türkiye kökenli Belçikalı siyasetçi Brüksel'in 19 belediyesinden biri olan Saint-Josse-ten-Noode'un belediye başkanı Emin Kır,

“İstanbul
Ankara, Brüksel Paris aynı mücadele.. Hiçbir siyasi mücadelenin masum insanların ölümüne sebep olmaması lazım.. Türklerin terörden çektiklerini çok iyi biliyorum. 30 yıldan fazla terörden çektikleri bir gerçek. Artık dünyada ciddi bir dayanışma lazım. Teröre karşı herkesin el ele vermesi gerekiyor bu bağlamda daha bugün Beşiktaş Belediye Başkanı’ndan aldığım bir taziye mesajı oldu. Bütün Türk yetkililere teşekkür ediyorum Brüksel ile dayanışma örneği gösteriyorlar. Umarım gelecekte Türkiye ile daha fazla dayanışır Avrupa”
dedi.

Emin Kır Brüksel’de yaşanan saldırıda yaralananlar hakkında da bilgi verdi. Geçmişte Çevre Bakanlığı yapmış, federal milletvekili ve Türkiye kökenli Belediye Başkanı Kır şunları kaydetti: “200’ün üzerinde yaralı var. Bunların aralarında da ağır yaralı var. Ölü sayısı 31’e çıktı. Bir tane yaralı da Türklerden vardı, orada temizlik işlerinde çalışan bir kardeşimiz var eşi de orada çalışıyordu: Eşinin başına bir şey gelmedi ama hafif yaralandı. Bir şeyi yok ama yine de hasar çok büyük. Belki Fransa’daki terör olayı kadar olmadı ama 31 ölü çok. Türkiye’de Ankara’da hayatını kaybedenlerin sayısına hemen hemen ulaştı. Uçağın giriş bölümünde ellerinde valizlerle gelmiş teröristler ve valizlerle patlamayı orada yapıyorlar. Kendileri de burada ölüyor. İki tanesi patlatıyor burada ve ölüyor. 3’cüsü kaçıyor ve onun da valizi orada kalıyor. Diğer patlamada da 2 kişiden söz ediliyor. Birisi patlamada vefat ediyor, patlattıktan sonra. Öbürü bulunamadı o yüzden Belçika’da ciddi bir tedirginlik var”

Öte yandan havalimanında hafif yaralanan ve hastaneden taburcu edilen Türk’ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.