Konserin açılış konuşmasını Büyükelçi İsmail Hakkı Musa yaptı. Musa, "Bu konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gecede sahne alan Brüksel Kraliyet konservatuarı yöneticilerine ve sanatçılarına, bu geceye katılan bütün konuklarımıza da duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Van’da yaşananlar gerçekten çok acı verici, buna duyarsız kalmayan ve yardımda bulunan herkese huzurunuzda teşekkür ederim. Bu gecede Belçika’dan Van’a destek olmak için buradayız" dedi.

Brüksel Kraliyet konservatuarında verilen konserde Guy Danel, Marc Danel, Marie Hallynck, Claudine Orloff, Burkard Spinnler, Muhiddin Durruoğlu, Merve Mersinli, Candan Işık Yüce, Umut Vicdan sahne aldı. Konser sonrası Büyükelçi İsmail Hakkı Musa ve eşi Tülay Musa sanatçıları tebrik ettiler. Konser sonrası geceye katılanlara ve sanatçılara Büyükelçilik tarafından resepsiyon verildi.

Vanlı depremzedeleri için Büyükelçilik tarafından 'Van Depremi' adıyla bir hesap açtırılmış, hayırsever vatandaşlar 13 Ocak 2012- 15 Şubat 2012 tarihleri arasında açık kalacak olan ING Agence Bruxelles Arts 363-0998209-22 numaralı hesaba bağışta bulunabilecekleri daha önce büyükelçilik tarafından duyurulmuştu.