Necati Abay-Londra

Scholz: Ukrayna'ya askeri birlikler gönderilmeyecek Scholz: Ukrayna'ya askeri birlikler gönderilmeyecek

HDP'nin Britanya Demokratik Güç Birliği öncülüğünde Londra’da yüzlerce kişi alanlara çıkarak “HDP’yi kapattırmayacağız faşizmi yıkacağız” mesajı verdi.

Britanya Demokratik Güç Birliği’nin çağrısıyla HDP’yi sahiplenme eylemleri kapsamında Londra Manor House İstasyonu önünde bir miting düzenlendi. Baritanya Demokratik güç birliği adına yapılan konuşmada, tutuklu milletvekili ve siyasetçilerin fotoğrafları taşındı. Sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “HDP halktır halk burada”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı eyleme, çevredekiler yoğun ilgi gösterdi. 
DGB adına yapılan konuşmada AKP-MHP faşist iktidarının halkların umudu HDP’yi kapatarak faşist rejimin ömrünü uzatmaya çalıştığına dikkat çekildi.

FAŞİZMİ BİRLİKTE YENECEĞİZ

Faşist iktidarın HDP ve muhaliflere yönelik işlediği suçları sıralandı. Faşist ve yasaklama, katliam ve baskılarla toplumun rehin alınmaya çalışıldığının altını çizdi.

HDP’ye oy veren vermeyen herkesi faşizme karşı demokrasinin sesini yükseltmek için HDP’yi sahiplenmeye çağıran konuşmacı, “HDP’yi sahiplenmek özgürlüğü sahiplenmektir. HDP’yi kapattırmayacağız. Faşizmi birlikte yeneceğiz” diye kaydetti. 
Konuşmanın ardında HDP Eş Genel Başkanlarının mitinge gönderdiği mektup okundu.

BAYDEMİR: BU FİKRİYAT YOK EDİLEMEZ

Mitinge katılarak bir konuşma yapan HDP eski Milletvekili Osman Baydemir de, zulümlerinin nedeninin, yıkılacak olan iktidarlarının yakın olması olduğunu vurgulayarak, “Bu faşist rejimin uyguladığı bu zulümlerinin kurbanı olacağı gün yakındır. HDP fikriyatı baskıyla, zulümle, işkenceyle katliamla yok edilemez. kapatılamaz kapatılmayacak bir fikriyattır. Çünkü, Şeyh Saitler, Seyit Rızalar, Mazlum Doğanlara giden özgürlük davasının kökleridir, mirasıdır, bedelidir HDP. İnsanım diyen herkesin HDP’ye sahip çıkması gerekir. HDP özgürlüktür, demokrasidir, eşitliktir” diye kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından kitle sloganlar eşliğinde Haringey’e doğru yürüyüşe geçti. Alkış, slogan ve zılgıtların çalındığı yürüyüş KCC binası önünde sona erdi.