“Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekliyoruz”

 

Don-Bosco-Club'da düzenlenen toplantıda Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, dövizle askerlik bedelinin düşürüldüğünü ancak Resmi Gazete'de hala yayınlanmadığını belirtti.

Başkonsolos Engin şunları söyledi:
“Resmi Gazete'de yayınlanmamakla birlikte bin Euro'ya düşmüş gibi duruyor. Fakat bizim elimize bu konuda henüz bilgi gelmedi. Kısa bir süre içerisinde gelecektir diye tahmin ediyorum, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra. Fakat detaylar henüz belli değil. Ne olacak, hangi belgeler istenecek, nasıl yapılacak konuları çok kısa bir süre içinde herhalde açıklığa kavuşacaktır. Sosyal medyamızı takip edin, gazetelerde de yayınlanacaktır. Resmi gazetede yayınlandıktan sonra vatandaşlarımıza gerekli açıklamaları yapacağız ama şu aşamada resmileşmiş bir durum, henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadığı için ilgili kanun, yok.”

 

Yeni başkonsolosluk hizmet binası ile ilgili çalışmalar sürüyor

 

Başkonsolos Hüseyin Emre Engin toplantıda ayrıca, Köln'de yapılması planlanan yeni başkonsolosluk hizmet binası hakkında bilgiler verdi. Engin, Hürth'deki mevcut binanın ihtiyaçlara tam olarak cevap vermediğini özellikle asansör olmamasının yaşlı ve engelli vatandaşlara sıkıntı yarattığını ifade etti. Hüseyin Emre Engin, yeni konsolosluk binasının projesinin hazırlanmasına başlanma aşamasında olduklarını dile getirdi.

 

Derneklere eleştiri

 

Köln Başkonsolosu Engin, Almanya'da Türkiye kökenlilerin kurdukları derneklere yönelik eleştirilerde bulundu. Bu derneklerin gençlerin ihtiyaçlarına cevap veremediğini ileri süren Engin, yeni bir yapılanmanın gerekliliğinden söz etti. Eğitimin önemine de değinen Köln Başkonsolosu, ailelerin bu konudaki ilgisizliğinden yakındı. Toplantıda çeşitli birimlerde görevli personel, vatandaşların sorularını tek tek yanıtladı.