Binali Yıldırım'ın oğullarının yatırımları

Dünyanın önde gelen offshore hukuk şirketlerinden Appleby'e ait "Paradise Papers" adlı belgeler hafta sonunda yayımlanmıştı. "Cennet Belgeleri" Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından elde edilerek Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ile paylaşıldı.

Belgelerde 50'den fazla ülkeden 120'den fazla siyasetçinin, 14 danışmanın, bağışçıların ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kabinesinden üyelerin de adı bulunuyor. Belgelerde adı geçen ünlüler arasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth,  Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun yakın danışmanlarından Stepheh Bronfman ve  Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım'ın adı da geçiyor. Yıldırım kardeşlerin Malta'da kayıtlı Hawke Bay Marine Co. Ltd ile Black Eagle Marine Co. Ltd adlı iki şirketin hissedarı olduğu kaydediliyor.

Toplam 380 gazetecinin incelediği "Cennet Belgeleri"nin (Paradise Papers) bir yıl boyunca incelemede yer alan medya kuruluşlarınca yayımlanacağı açıklandı. Belgeleri inceleyen yayın kuruluşları arasında Süddeutsche Zeitung'un yanı sıra Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR), Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu (NDR), New York Times, BBC, Guardian, Le Monde ve Türkiye'den Cumhuriyet gazetesi de bulunuyor.