ALMANYA'YA İADEYİ PROTESTO İÇİN AÇLIK GREVİNDELER


Anadolu Federasyonu'na yönelik, 6 Haziran günü Avrupa çapında bir operasyon düzenlenmiş; dernek lokali, ev, işyeri basılmış ve federasyon üyelerinden 
Sonnur Demiray, Özkan Güzel, Muzaffer Doğan, Yusuf Taş ve Özgür Aslan  tutuklanmıştı.

Alman emniyetinin Avusturya polisi ile ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu Viyana’da tutuklanmış olan Yusuf Taş ve Özgür Aslan‘ın Almanya'da suç işledikleri iddiasıyla iadeleri istenmektedir.


Aslan
’la ilgili iade edilme kararının Avusturya mahkemeleri tarafından ertelenmiş olmasına rağmen, Taş'ın Almanya'ya iadesi gündemde. 


İadesi Durumunda 129 a ve b Maddelerinden Yargılanacak



Almanya'ya iade edilmeleri durumunda 129 a ve b maddelerinden yargılanacak olan Yusuf Taş 1 Ağustos günü başladığı açlık grevinin 18. gününü geride bırakırken; Özgür Aslan ise 4 Ağustos’tan beri açlık grevinde.

Anadolu Federasyonu Avusturya (AFA) ve Solidarität adlı bir kuruluş ortaklaşa olarak destek vermeye devam ediyorlar. Bu İki dernek, Viyana’nın şehir merkezindeki Stephanplatz Meydanı’nda bulunan Adalet bakanlığı önünde gösteri düzenledi.


İMZA TOPLAYIP BİLDİRİ DAĞITTILAR


İki arkadaşlarının Almanya’ya iade edilmemesi ve serbest bırakılmasını isteyen eylemcilerin arasında Özgür Aslan’ın annesi Güllü Aslan’da hazır bulundu. Eylemciler halktan imza topladılar.



KÖLN'DE AÇLIK GREVİ



Aynı talepler için Almanya'nın Köln kentinde de 9 Ağustas günü başlayan 15 gün süreli bir Açlık Grevi eylemi devam etmektedir.


Anadolu Federasyonu Avusturya tarafında kamuoyuna dağıtılan bildirilerde keyfi tutuklamalara son verilmesi istenerek şu talepler öne sürüldü.



- Yusuf Taş ve Özgür Aslan'ın Almanya'ya iadesi durdurulsun.

- Tecrit işkencedir.. Yusuf Taş ve Özgür Aslan üzerindeki tecrit kaldırılsın.

- Hapishanedeki hak gaspları durdurulsun, ziyaret, mektuplaşma, yayın alma, tedavi olma hakları geri verilsin.

- Almanya'nın anti-demokratik 129a-b yasası devrimcilere uygulanamaz Yusuf Taş ve Özgür Aslan serbest bırakılsın.

- Avusturya, NSU'lu ırkçı katillerin koruyucusu Almanya ve AKP faşizmiyle işbirliğine son versin.