Türkiye’de, bir öldürülme olayına karıştığı ididasıyla hakkında dava açılan ve 1980 öncesi kaçarak geldiği Avusturya’ya, büyükelçi gönderilen Ozan Ceyhun yine gündemde. Avusturya’nın etkili gazetelerinden Volksblatt, Ceyhun’a „Siyasi Bukalemun“ benzetmesi yaptı.

Sık sık skandallarla adı anılan, en son bayramda eşine elini öptüren Ozan Ceyhun, daha önce „imam hatipli öğrencilere 200’er Euro harçlık dağıtırken, „Hristiyanlarda böyle şeyler yok. Noel’de bencilce davranıyor ve dört duvarın ardına çekiliyorlar“ demişti.

İLK OLARAK „DÖNEK“ DENİLDİ

Apple’dan kullanıcılara casus yazılım uyarısı Apple’dan kullanıcılara casus yazılım uyarısı

Tepkiler üzerine geri adım atan Ceyhun’a, Profil Dergisi tarafından „Dönek“ lakabı takılmıştı.

Büyükelçilikte verilen resepsiyonda, Saadet Partisi’nin Avusturya’daki dernek başkanından Erbakan’ın „Davam“ isimli kitabını hediye alan, bunu da elçiliğin sitesinde yayınlayan Ozan Ceyhun’un bu davranışı tepki çekti. Volksblatt isimli gazete, „Türkiye’nin büyükelçisi, yahudi karşıtı ifadeler içeren kitap hediye etti“ başlığını kullandı. Gazetede, Ceyhun’un 1998’de Yeşiller, 2000’den 2004’e kadar SPD’den, sonra da siyasi çizgisine yanaşıp Erdoğan’dan yana siyaset güttüğünü yazdı.

MUTASYONA UĞRADI

Gazete, „Siyasi bukalemun Ozan Ceyhun bir kez daha öfkeyi üzerine çekti. Hediye aldığı kitap antisemitik ifadelerle dolu. Saadet partisinin bir şubesinin Yukarı Avusturya'da da dağıttığı kitapta bu ifadeler var. Bu kitabı hediye alan Ceyhun, bu ifadelerle sorunu olmadığını ortaya koydu” diye yazdı.

Gazete, büyükelçiliğin daveti normal olarak nitelendirdiğini belirterek, “Ancak son skandala ilişkin tepkiler, kendilerini açıkça ifade etmeyen Avusturyalı Türkler’den gelen ilk tepkiler değil. 1.5 yıl önce de Noel açıklamalarıyla tepki çeken Ceyhun, Erdoğan’a yanaşıp mutasyona uğradığı için Viyana Büyükelçiliği ile ödüllendirildi” sözlerini kullandı.