Bakır, çifte vatandaşlık, yere seçimlerde oy hakkı, eğitim ve ırkçılık konuları üzerinde durdu

 

Kayseri AKP milletvekili ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (PACE)üyesi Pelin Gündeş Bakır

“ Avrupa’da Göçmenlerin Durumu” konusunda Avrupa konseyine sunulmak üzere hazırlayacağı raporun hazırlıkları kapsamında geldiği Nürnberg’de Alman resmi makamları ve Türk Sivil kuruluş başkan ve temsilcileri ile ayrı ayrı görüştü.

 

GÖÇ VE MÜLTECİLER KURUMUNU ZİYARET ETTİ

 

Pelin Gündeş Bakır ilk olarak beraberinde Başkonsolos Ece Öztürk Çil olduğu halde Federal Göç ve Mülteciler Kurumunu ziyaret etti. Nürnberg İnsan hakları Dairesi, Sosyal Kuruluş olan AWO gibi kurumlarla da birebir görüşen Bakır, Nürnberg Büyük Şehir Başkanı Ulrich Maly’yi makamında ziyaret etti.

 

TÜRK SİVİL KURULUŞLARI İLE TOPLANTI

 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi üyesi Pelin Gündeş Bakır birer gün arayla Kısa adı TİAD olan Avrupa Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları derneğinde Türk hukukçularla bir araya geldi.

 

Bakır Son olarak Nürnberg Müstakil Sanayi Türk İşadamları Derneğinde ( MÜSİAD) Türk Sivil Kuruluş Başkanları ile görüş teatisinde bulundu.

 

Pelin Gündeş Bakır Nürnberg ziyaretleri ile ilgili şöyle konuştu:

 

“Ziyaret ettiğim kuruluşlarda bir takım projeler var. Fakat Türklerin burada yerel oy verme hakkı yok. Bu hak verilmedikçe Türkler politik katılımları olmayacaktır. Burada yaşayan yabancılar ancak oy hakkına kavuşması ile dikkate alınacaktır. Birde en büyük sıkıntı çifte vatandaşlık hakkının Türklere verilmemesidir. Almanya’nın ırkçılıkla şeffaf biçimde mücadele etmesi gerekiyor. Uyum politikası ise biraz zaman alacak. Hazırlayacağım raporda bütün bunlara yer vereceğim .Nisan veya Haziran ayında raporum oylanacaktır. Türkiye vatandaşlarımızın arkasındadır.”