Haber Merkezi

Hürriyet'in Avrupa ekibinden transfer edilen İlan Müdürü Mesut Çakar ile Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı İsmail Erel ve Haber Merkezi sorumlusu Seyfi Alp'in, dün Sabah gazetesindeki işlerine son verildiği belirtildi.

KALYON GRUBUNA SATILMIŞTI

Sabah, atv ve Takvim'in Çalık Grubu'ndan Kalyon Grubu'na satılmasından sonra 7 dergi ve Takvim Gazetesi'nin Ankara bürosu kapatılmıştı. Sabah Gazetesi'nin yazıişleri müdürü Bülent Denli ile Barış Soydan'ın, Yazı işleri Müdür yardımcısı Esin Sungur'un sayfa sekreterleri Dilcu Aygün, Türkan Toygarışık'ın görevlerine son verilmişti. Sabah Grubu'ndan işten çıkarılanların sayısının 100'ü geçtiği söyleniyordu.

AVRUPA SABAH'TA ÜÇ YÖNETİCİNİN İŞİNE TAZMİNATSIZ SON VERİLDİ

İşlerine son verilmenin perde arkasında, gazetenin zarar etmesi ileri sürülürken, çıkış verilenlerle herhangi bir tazminat anlaşmasının yapılmamasının gazetecilerde büyük moral bozukluğu yarattığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, SABAH Gazetesi'nin Avrupa yayınlarının başına, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Mustafa Karaalioğlu'nun kardeşi olan ve daha önce serbest muhabirlik dışında bir deneyimi bulunmayan Mikdat Karaalioğlu getirilmişti.
Mörfelden'deki bir matbaada basılan gazetenin baskı paraları da, havuzcu patronların her ay gönderdiği paradan ödeniyor.