Güncel verilere göre, koronavirüs nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Avrupa’da, 11 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Türkiye kökenlilerin yoğunlukla yaşadığı Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Avusturya ve Belçika’da da virüs kaynaklı ölümler yaşandı. Avusturya’nın Linz kentinde, yaklaşık 14 yıldır böbrek ve şeker hastalıkları nedeniyle tedavi gören 28 yaşındaki Y.A, geçen pazar günü virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Fransa’da 5-24 Mart tarihlerinde koronavirüs nedeniyle 60 yaş üstünde 11 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Bu kişilerin, Paris ve Strazburg bölgelerinde ikamet ettikleri belirtildi. Daha önce de Kovid-19’dan 64 yaşındaki bir Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle Fransa’da yaşamını yitiren toplam vatandaş sayısı 12 oldu.

Almanya’da Kovid-19 nedeniyle 3 Türkiye kökenli hayatını kaybetti. Yerel makamlardan alınan bilgiye göre Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde yaşayan 81 yaşındaki F.A, 80 yaşındaki R.Y. ve 81 yaşındaki M.P. koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Virüsün Hollanda’da görüldüğü 27 Şubat’tan bu yana 6 kişli öldü. Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, 66 yaşındaki N.Y, 82 yaşındaki S.A. ve 71 yaşındaki Ş.Ş.Ş’nin virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiğini ve definlerin bu ülkede yapılacağını söyledi. Dişli ayrıca, Kovid-19 nedeniyle vefat eden 70 yaşındaki A.K, 80 yaşındaki H.Ç. ve 69 yaşındaki Y.H’nin cenazelerinin de Türkiye’ye gönderileceği bilgisini paylaştı. Belçika’da ise bu sayı 3 kişi olarak kaydedildi. (Kaynak: AA)