-Mahmut Özkan-





‘‘ Emperyalist-Kapitalist Kriz ve Saldırılar;  Avrupa’da İşçi Sınıfı ve  Sendikaların durumu;  İşyeri, Sendikal Çalışmasının önemi ve  Görevlerimiz‘‘  konulu siyasal taslağın tartışıldığı bölümde, 35 Delege söz alarak görüş,öneri ve eleştirilerini dile getirdi. Gelen eleştiri ve önerilerle zenginleşen siyasal yönelim taslağı, Delegelerin büyük çoğunluğu tarafindan kabul edildi.


Emperyalist-Kapitalist sistemin krizi ve buna parelel olarak işçi ve emekçilerde giderek büyüyen öfkenin grev ve sokağa çıkarak gösteriler yapması biçiminde önümüzdeki süreçlerde daha çok gündeme geleceğinin altı çizilerek, ATiK aktivistlerinin bulunduğu üretim alanlarında işçi çalışması ve örgütlenme yapması, sendikal mücadelede yer alması,hem sarı sendika bürokrasisine hem de burjuvaziye karçı bu alanlarda mücadele yürütülmesi önümüzdeki sürecin en önemli çalışma alanı olarak öngörüldü.


Türkiye de süren demokrasi ve devrim mücadelesiyle dayanışma,Kürt ulusunun haklı meşru taleplerini ve özgürlük yolunda sürdürülen mücadeleyi sahiplenme, içinden geçilen süreçte olası tehlikelere ve tasviye politikalarına karşı, Kürt halkını uyarmak  gerektiğine ilişkin vurgular yapıldı.

Dünyada emperyalizme karşı sürdürülen mücadelerle dayanışmaya devam edileceği vurgulanarak, ATiK' in çok yönlü görevlerini bundan sonra da sürdüreceği 22. Kongrede bir kez daha Delegeler huzurunda kamuoyuna açıklandı.


İbrahim Kaypakkaya`nın katledilişinin 40. yılında" Türkiye Proletaryasının önderi, Kaypakkaya' yı  savunan ve anan kesimlere yönelik Türk devletinin faşist basklarını sürdürmesi ve ceza verme  politikalarını  kınayarak, Kaypakkaya`yı  savunmak onurdur, ondan öğreneceğiz ve onu anmaya devam edeceğiz. 40 Yılında Kaypakkaya yı  anma etkinliklerine ATiK olarak destek vermeliyiz" önergesi Kongre tarafindan kabul edildi.


Faaliyet Raporunda 2 yıllık faaliyetlerin olumlu ve eksik yanları tartışıldı. Bu bölümde 25 Delege konuştu. 2 yıllık sürecin eksikliklerine karşın,esasta olumlu grafik gösterdiği ve  ATiK çalışmalarının derlenip toparlanma sürecine girdiği belirtildi. Avrupa'da  oluşturulan Demokratik Güçbirliği Platformlarının önemli ve olumlu bir çalışma olduğu belirtildi.


Demokratik kitle örgütlerinden  ADHK,  Aveg-Kon,  ASP ( Avrupa Sürgünler Platformu'nun) mesajları okundu. ATiK ile birlikte çalışma ve diyalog içinde olan; yazar,aydın,araştırmacı ve bilim insanlarından, Doç. Haluk Gerger, Faik Bulut, Sibel Özbudun, Volkan Yaraşır ve Temel Demirer' den kongreye gelen destek mesajları sunuldu.


ASP (Avrupa Sürgünler Platformu )
Meclisinin, Sürgünde yaşamını yitiren devrimci öğretmen, Enver Karagöz'ün ismi, Artvin'de bir okula verilsin talebini içeren imza kampanyası, Kongrede duyuruldu ve imzalar toplandı.