-Mehmet Atak-



SEÇİME İTİRAZ EDİLMİŞTİ


Bilindiği gibi, daha önceleri Avrupa Postası’nda yer alan haberlerde de belirtildiği şekilde , henüz ASBİR yönetiminde olan bazı üyelerce  Hamburg Sivaslılar ve Sivaspor Taraftarları Derneği kurulmuş ve  Ramazan ayında ASBİR’den ayrı olarak, yeni dernek adına bir iftar vererek muhalefetini ortaya koymuştu.  Fakat, bu yeni dernek etrafında birleşenler, 4 ay önce yapılan Genel  Kurul Toplantısına katılmadıkları halde, yapılan seçimin geçersiz sayılması için itiraz dilekçesi vermişlerdi.

KONUYU ASBİR’İN AVUKATI ÇÖZDÜ


Edinilen bilgilere göre, Ekim ayındaki Genel Kurul’a karşı yapılan itirazları değerlendiren ilgili makamların  tavsiyesi doğrultusunda  harekete geçen  ASBİR’in avukatı, kongreyle ilgili bütün tutanakları dikkatlice incelediğinde, belki de çoğu dernek üyelerinin üzerinde pek durmadığı ince bir ayrıntıyı tesbit etti.

                                     Ruhi Özer                                                   Ekrem Taştan

Avukatın tesbitine göre,  ASBİR Tüzüğü gereğince Genel Kurul‘a çağrı mektuplarının 4 hafta önceden üyelere gönderilmesi gerekirken, bazı üyeler için bu kurala dikkat edilmemişti. Ve bu yüzden de kongre geçersiz sayılıp tekrarlanmalıydı.

Bunun üzerine derhal toplanan ASBİR Yönetimi, avukatın direktifi doğrultusunda Genel Kurul’un 24  Şubat Pazar günü, aynı adreste  yenilenmesi kararını aldı ve geçtiğimiz hafta üyelere  kongre davetiyesi çıkarıldı.

İFTAR FATURASI TATLIYA BAĞLANDI


Öte yandan, Hamburg ASBİR teşkilatınca geçtiğimiz Ramazan’da  bir camide verilen iftar yemeği faturasının fiyattaki anlaşmazlık üzerine kapatılmayıp sürüncemede bırakılması üzerine, bu konu Sivaslılar ve Sivasspor Taraftarları Derneği’nce bir basın toplantıyla gündeme getirilmişti.  ASBİR Hamburg yönetimi ile Cami derneği arasında yapılan görüşmeler sonucu,  ASBİR’in arzusu doğrultusunda uygun bir  rakamla konu tatlıya bağlandı ve taraflar el sıkıştılar. Bu konuda Sivasspor Taraftarları Derneği’ne niçin  imzalı bir belge verdiği hatırlatılan şahsın, ‘’Basına sızdıracaklarını bilseydim, kesinlikle vermezdim. Zaten kızgınlıkla olmuştu.  Şimdi helalleştiğimiz için sevinçliyim ‘’ dediği öğrenildi.