Avrupa Parlamentosu Sosyalistler Grubu (PES) ile Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu'ndan (S&D) oluşan bir heyet, 19 Şubat Cuma günü Diyarbakır'ın Sur ilçesine bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyarete, Sosyalistler Grubu'ndan Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck İngiltere'yi temsilen Jane Royal, Fransa'yı temsilen Maurice Braud ile Sosyalist ve Demokratlar Birliği'ni temsilen Almanya'dan Knut Fleckenstein, İngiltere'den Richard Howitt ve Hollanda'dan Kati Piri ile bir İsveçli milletvekili katılacak.

Heyete, Sur gezisinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, BDP’li Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle eşlik edecek.

Heyet daha sonra, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Özgür Kadın Kongresi Sözcüsü Ayla Akat ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Ziyarete Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Tüccar ve Zanaatkarlar Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Barosu, Güneydoğu Sanayi ve İşadamları Derneği, Diyarbakır Sanayi ve İşadamları Derneği, İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan da temsilcilerin katılması bekleniyor.