AP milletvekılleri Cornelia Ernst, Sendikacı Milletvekili Thomas Handel, Helmut Stolz, Sol Sosyalis Fraksiyon başkanı Prof.Dr. Lothar Bisky, Jürgen Klute ve Grup Başkanı  Başkanı Gabrielle Zimmer ile Federal milletvekilleri Andrej Hunko, Ulla Jelpke ve Inge Höger tarafından imzalanan açıklamada;


‘Temel Hak olan gösteri hakkından herkes faydalanabilir. Buna saygılıyz. Ancak Kabine üyelerinin insiyatifleriyle planlanan ve bakanların bizzat katılımıyla gerçekleştirilecek bu Mitingler uluslarası Diplomasi kuralları açısından kabalığın ötesindedir. Bir Diplomasi Skandalıdır
.’ denildi.


Ayrıca ‘ortak yaşam ve uyum politikalarına çok büyük zarar verecek ve göçmenler arasında dayanışmayı zayıflatıp, rekabet ve çatışma yaratacak tehlikeli  süreç başlayabilir ve bundan endişeliyiz’  ifadelerine yer verildi.


‘AKP Entegrasyonu baltalamaktadır’
   diyen milletvekilleri, Başbakan ve Devlet Bakanı Bekir Bozdağ ile Kültür Bakanı Ömer Çelik'i  ‘devlet ve polis şiddetini överek, yığınları demokratik değerlerden uzaklaştırma pahasına basınç alma çabası’ göstemekle eleştirdiler.


Almanya'daki Sendikalarda da AKP Hükümeti  tarafından düzenlenen Eylemlerin üyeler arasında 'Empatiyi ve  dayanışmayı yok ederek hak mücadelelerine zarar verip  işyeri barışını bozacağı' endişesi yükseliyor.


Metal, Ver.di, İnşaat ve Gıda sendikasına bağlı çok sayıda şube ve sendikacı ‘sendikal birlik, dayanışma kültürü ve ortak mücadelenin korunması için'  imza kampanyası başlattılar.


Hafta  sonu Düsseldorf'ta yapılacak mitinge çok sayıda AKP yöneticisi yanında, Hükümet adına Kültür bakanı Ömer Çelik katılıyor. İsviçre, Fransa, Hollanda ve Belçikadan ücretsiz otobüsler kaldırılacağı duyuruldu.