Süheyla KAPLAN

İki kıyı arasını şahlandıran feribotlar dostluklara köprü oluyor İki kıyı arasını şahlandıran feribotlar dostluklara köprü oluyor

Ertuğ yaptığı açıklamada serbest dolaşım hakkının anayasal ve temel bir hak olduğunu ifade ederek 'AB Komisyonu aşı olanlar ya da iyileşenlere yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmaya ve diğer taraftan da aşı olmayanlara PCR ve antikor testleri uygulayarak sehayat kısıtlamaları yönündeki uygulamaları bir an önce hayata geçirmelidir' dedi. 

AB içinde henüz hala onaylanmamış aşılar bulunduğuna da dikkat çeken Ertuğ ' AB üyesi olmayan ülke vatandaşları yaptırdıkları aşılardan bağımsız ( Sinovac, Sputnik aşı vs.) PCR testi ibraz etmesi halinde ve o kişilerin geldikleri ülkelerde salgın açısından durumun iyi olması şartıyla sehayatlerine izin verilmelidir' dedi. 

Ertuğ aynı zamanda AB Komisyonu'nun koranavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğine de belirterek, varyantların görüldüğü bölgelere yeniden sehayat yasağı konmasını sağlayacak sisteme de ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. 

DİJİTAL AŞI KARTI HAZİRAN AYI SONUNDA TAMAMLANACAK 

Haziran ayı sonuna kadar AB çapında geçerli bir dijital aşı kartı uygulamasının da hayata geçirilebileceğine dikkat çeken Ertuğ, gelecek aylarda aşı kampanyasının hız kazanmasıyla turizmin canlanacağına inandığını söyledi. 

Almanya'da yılın ikinci çeyreğinde daha fazla kişinin aşılanacağını sözlerine ekleyen Ertuğ 'Aşı üretiminin artmasıyla Almanya'da önümüzdeki aylarda aşı kampanyasında atağa geçileceğine inanıyorum. Ekonominin ve turizmin artık canlanması gerekir. Bir an önce hayatın normelleşmeye dönmesi için birtakım kısıtlamaların kaldırılması gerekiyor' dedi.