Yapılan görüşmede Almanya Başbakanı Angela Merkel, muhaliflere desteğini sürdüreceğini belirterek, Almanya ve AB'nin krizden olumlu bir çıkış sağlamak için elden gelen herşeyi yapacaklarını söyledi. Görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında Alman Federal hükümet sözcülüğü, Başbakan Angela Merkel'in Ukraynalı muhaliflere duyduğu sempatinin devam ettiğini dile getirdi.

Ukrayna'da tutuklanan göstericilerin serbest bırakılmasının olumlu bir adım olduğu belirtilmekle birlikte yeni hükümet kurulması ve anayasa reformu konusunda uyarı yapıldı.Merkel'le görüştükten sonra basına konuşan Jazenyuk, Avrupalı partnerlerinin kendilerine destek vermeye hazır olduklarını, görüşmede 610 milyon Avro mali destek vaadedildiğini bildirdi.

Klitçko bu yardımın ancak reformların yapılması karşılığında verileceğini belirtti.Ukraynalı muhalif temsilcilerinden Klitçko'nun yaptırımlar uygulamak için tüm opsiyonların masaya konduğunu ifade etmesine rağmen Merkel'in Ukrayna'ya yaptırım teklifini kabul etmediği bildirildi. Jazenyuk, Berlin'den Ukrayna'nın başkanlık sisteminden tekrar parlamento tarafından temsil edilen sisteme dönmesini sağlamasını taleb etti. Daha önce Kiew'de Klitçko'nun söylediği gibi Merkel'le yapılan görüşmelerde Jazenyuk da aynı probleme değinerek, Janukowitç'in muhalifleri sonu gelmeyen görüşmelere sokmak istediğini öne sürdü.