Geceye, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, Milletvekillerinden Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Sosyal Demokrat PvdA’dan (İşçi Partisi) Rotterdam'a bağlı Feyenoord İlçesi Belediye Başkanı Seyit Yeyden,İşçi Partili (PvdA) Benimsigortam sahibi Mehmet Keskin ile Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil katıldı. Hollanda Sivaslılar Platformunun bu bağlayıcı ve birleştirici programa destek ve katkılarından dolayı İbrahim Çitil’e bir plaket sunuldu. Plaketi  Mozaik Vakfı Başkanı Zekeriya Arslan  verdi.
 

Gözyaşı gecesi hakkında bir değerlendirme yapan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil: Böylesine anlamlı bir günde burada  bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek programı hazırlayıp sunanlara teşekkür etti.

Başkan Çitil Günümüzdeki Yezidlerin hain oyunlarına gelmememiz lazım. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hiçbir kimsenin bozmasına asla  izin vermemeliyiz`" dedi.
 

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Gözyaşı Sanat Merkezi başkanı Haşim Akten, evet herkesi davet ediyoruz. Belki de bilmediğiniz ve bilmek zaruretimiz olan Kerbela’yı öğrenmiş olacaksınız. Belki de hayatınızda bu fırsatı bir daha bulamayacaksınız. Gözyaşı Geceleri’nin de bu programı tekrar sunması çok zor olacaktır diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gözyaşı Sanat Merkezinin hazırladığı ve yönetmenliğini Haşim Akten'in yaptığı 'Gözyaşı Geceleri Kerbela' oyunu sunuldu. Yaklaşık bin kişinin izlediği programda birçok izleyicinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Gözyaşı Geceleri Kerbela önümüzdeki günlerde  Hollanda'nın birçok şehrinde  ve Avrupa'da sahnelenecek.