SPD HAMBURG MİLLETVEKİLİ ALİ RIZA ŞİMŞEK’İN BAYRAM MESAJI

 

’Ein gesegnetes Ramadan, eid mubarek:


Tüm vatandaşlarımızın ve Islam Dünyasının Şeker Bayramını (Ramazan bayramını) kutlar, bayramların tüm toplumlara barış, özgürlük ve huzur getirmesini dilerim.

Dinler bireyleri ve toplumları insani ve vicdani değerlerde birleştirmek için vardır.

İnsan hak ve özgürlüğünün olmadığı bir yerde dinlerin özgür olmasından söz edilemeyeceği gibi, dinlerin de insan hak ve özgürlüğü ilkelerinin koruyucusu olması gerekmektedir.

Kültürler ve dinler arası diyaloğun bayramlar vesilesiyle daha da pekiştirilmesini ve insanların karşılıklı yardımlaşma ve saygıyı ilke edinmelerini temenni ediyorum.’’

 

 

CHP MALTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ALI KILIÇ'IN BAYRAM MESAJI


”Yaşadığımız coğrafyada ve milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlere denk gelen Ramazan Bayramı'nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyor, Bayramın anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum.


Sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde, daha mutlu, daha huzurlu, daha güzel yarınlara hep birlikte ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Ramazan Bayramı'nın, çatışma kültürünün bir tehdit olduğu dünyamızda evrensel barışa, esenliğe ve huzura katkı sağlaması en büyük dileğimizdir.


Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin ailelerini de unutmayarak, onlarında yanında olmalıyız. Onlar bizim en kutsal emanetlerimizdir.


Bayramlar dayanışmayı, birlikteliği, anlayışı, sevgi ve saygıyı yaşayacak ve yaşatacaklardır. Bu duygular içinde bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum““