ZAMAN MUHABİRİNE HOLLANDA'DA SALDIRI

Zaman gazetesi muhabiri gazeteci Basri Doğan'a sözlü olarak saldıran, Hollanda Diyanet Vakfı Zaandam Sultan Ahmet Camii Eski Başkanı Ali Acar ve arkadaşlarına tepki. Hollanda gibi özgür bir ülkede basın ilkelerine uygun olarak hareket eden ve görevini yapan gazeteci Basri Doğan'a yapılan sözlü saldırı çeşitli kurumlarca şiddetle kınadı. 


HOLLANDA SiVASLILAR PLATFORMU'NDAN TEPKi

Hemşehrimiz’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi : "Görevi sadece habercilik olan ve toplumun sorunlarını kamuoyuna ulaştırmak için uğraşan Zaman gazetesi muhabiri ve hemşehrimiz Basri  Doğan’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Böyle bir saldırının  Camii çatısı altında gerçekleşmesi  Hollanda yaşayan Sivaslı hemşehrilerimizi üzmüştür. Bu saldırıyı tüm basın camiasına yapılmış olarak görüyoruz...

Bu tip sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesi basın özgürlüğü açısından düşündürücüdür. Gazetecinin görevi  bizlerin haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu aleyhine olan haksızlıkları, yolsuzlukları haber yapmak gazetecilerin en önemli görevidir. Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyoruz.

Hemşehrimize tekrar   geçmiş olsun dileklerimizle birlikte, gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve engelleme girişimine kararlılıkla karşı koyacağımızın bilinmesini istiyoruz."