NTV’ye konuşan Bakan Bozkır, AP’nin oturumundan önce verdiği röportajda AB'nin şart koştuğu Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik talebini eleştirdi.

Bozkır şunları kaydetti: “Türkiye'nin Terörle Mücadele Kanunu aslında Avrupa standartlarındadır. 2002 yılındaki Avrupa Birliği genelgesine atıfta bulunarak bambaşka bir ortama götürülmesi burada gerçekten çok sıkıntılı bir durum ortaya çıkarttı. Bu konu vizenin kaldırılmasının bir unsuru değildir. Vizenin bir parçası değil bu konu. Eğer vize konusunda haklı nedenlere dayanmayan bir ilerleme kaydedilemezse o zaman bütün bu anlaşmanın 5 unsuru gözden geçirilecektir. Geri Kabul Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinden fasılların açılmasına Türkiye'ye gönderilmesi gereken 3 milyar Euro’nun henüz gelmemiş olmasına kadar bütün tablo gözden geçirilecektir. Benim buraya geliş nedenim bu unsurları tekrar son kez belki de konuşmak ve yapılacak olan bir yanlışlığı önlemek.”

Bozkır Türkiye’de Terörle Mücadele Kanunu’nda bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Türkiye'de Terörle Mücadele Kanunu'ndaki bir değişikliği kabul etmek mümkün değildir. 450'nin üzerinde şehit verdiğimiz bir ortamda çok ciddi terör operasyonlarının sürdüğü bir ortamda Terörle Mücadele Kanunu'nun siyaseten Türkiye'de ele alınması mümkün değildir.” dedi.