İşadamı Sakıp Sabancı'nın kardeşi Özdemir Sabancı suikastından dolayı (1996) 18 yıldır İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsmail Akkol'un da aralarında bulunduğu iddia edilen 4 kişinin 10 Şubat tarihinde Atina / Yunanistan'da tutuklanması, Hamburg'da protesto edildi.


Şehir merkezindeki Gänsemarkt semtinde ABC sokağı üzerinde bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde yapılan gösteriye, ellerindeki almanca ve türkçe olarak "Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" dövizleriyle katılan bir grup Türkiye kökenli ile Alman, Yunanistan'daki tutuklamaları protesto etti. 


Eylem esnasında ''Tüm politik tutsaklara özgürlük" başlıklı bir bildiri okunarak şöyle denildi, "Yunanistan'da yaşayan Halk Cephesi üyeleri, komplo ve oyunlarla gözaltına alınarak fiziki ve psikolojik işkenceye maruz kalmakta. Daha önce de aynı yöntemlerle Bulut Yayla gözaltına alınmış, Türk istihbaratı tarafından ormanda feci şekılde dövülerek Türkiye'ye kaçırılmıştı. Ardından Mehmet Yayla, Hasan Biber ve Ahmet Düzgün Yüksel komplolarla gözaltına alındılar.  Yunanistan'da devrimcilere baskınlar düzenlenlenerek evleri talan edilmiş ve gözaltına alınmışlardır. Yine aynı şekilde iki devrimci, 10 Şubat'ta cadde üzerinde gözaltına alındılar. Amerika emperyalizmi ve uşağı Yunanistan, Türkiyeli devrimcilere yönelik saldırılarına derhal son vermelidir."

Yaklaşık bir saat devam eden gösteri sonrası, grubu temsilen iki kişilk bir heyet okudukları bildiriyi Yunanistan Konsolosuna verilmek üzere Konsolosluğa gittiler. Olaysız devam eden gösteri slogan, zılgıt ve alkışlarla sona erdi.