2015 yılında kurulan ve binden fazla üyesi olduğu kaydedilen Almanyalı Osmanlılar Boks Kulübü (Osmanen Germania) çetesi silah, uyuşturucu, kadın ticareti ve muhalif Kürtlere saldırı organizasyonu ile suçlanıyor. Ayrıca polis Almanyalı Osmanlılar’ın MİT ve aşırı milliyetçi Bozkurtlar ile bağlantısı olduğu iddiasında.



EYALET SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hamburg Eyalet Savcılığı basın sözcülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Osmanen Germania Boks Kulübü çetesinin Kuzey Almanya sorumlusu olarak tanınan Müslüm Cavaş'ın evinde 9 Kasım günü yapılan polis baskınında, bir adet ateşli silahın yanında, 5 mermi ile bu silaha ait 1 şarjör ve bir miktar da 'kokain şüpheli' madde bulunduğu kaydedildi. Müslüm Cavaş hakkında Hamburg Eyalet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

SOL PARTİ MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Sol Parti Hamburg eyalet milletvekili Cansu Özdemir, Meclis'e Osmanen Germania ve benzeri grupların’ faaliyetleri ile AKP ve Hamburg Türk Toplumu Başkanı'nın Osmanlı Germania grubu arasında bağlantı olup olmadığını içeren 6 maddelik bir soru önergesi vermişti.


(Hamburger Morgenpost / 21.11.2016)

ÇETENİN 7 ÜYESİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Hessen, Bavyerya, Baden Württemberg, Nordrhein Westfalen, Aşağı Saksonya, Saarland ve Hamburg eyaletlerinde koordineli olarak düzenlenen polis operasyonları sırasında, ‘Almanyalı Osmanlılar'a ait kulüp, işyeri, büro ve evlerde belge, uyuşturucu ve ateşli silahın yanında, 53 bin avro nakit para ile çok sayıda bilgisayara da el konulduğu açıklanmıştı. Bir kişi hakkında (21) ölüme sebebiyet vermekten olmak üzere, toplam 7 çete üyesi hakkında geçici tutuklama kararı verilmişti.

SPIEGEL ONLINE: OSMANEN GERMANIA ÇETESİ MİT BAĞLANTILI

Spiegel Online'de, Türk İstihbaratının Rocker Kulübü üzerinde görünen bir etkisi var” başlığıyla yer alan haberde, Rocker Kulübü Osmanen Germania’nın Almanya’da çok kısa sürede örgütlendiklerine ve üye sayısının binden fazla olduğuna dikkat çekildi.Çete üyelerine yönelik Almanya'nın çeşitli eyaletlerinde iki hafta önce 1500 güvenlik görevlisince gerçekleştirilen polis baskınlarında ateşli silah, mermi ve uyuşturucu ele geçirildiği açıklanmıştı. 

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth’un Osmanen Germania polis baskınlarına ilişkin “Organize suça karşı dikkatle planlanmış bir darbe” demişti.