KILIÇ: ‘’TWİTTER KULLANICILARIN GÖZALTINA ALINMASI DEMOKRASİYİ BİTİRME OPERASYONUDUR’

Berlin-



Kılıç, twitter kullanıcılarının gözaltına alınmasını ‘demokrasiyi bitirme operasyonu’ olarak değerlendirerek, ‘’Tüm dünyada günümüzde sanal medya basın-yayın özgürlüğünün bir parçası olarak görülmekte. Bu özgürlüğün neredeyse sıfıra indirildiği Türkiye’de polisin sosyal medya kullanıcılarına karşı harekete geçirmesi demokrasiyi bitirme operasyonundan başka bir şey değildir’ dedi.

Alman Federal Meclisi’nde gerçekleştirilen Genel Kurulda Türkiye’deki gelişmeleri de değerlendiren Kılıç, çok sayıda insanın temel hak ve özgürlükler için sokaklara döküldüklerini

Ve bunu yaparken de sağlıklarını hatta hayatlarını tehlike altına attıklarını söyledi.

 

‘SWOBODA DEMOKRASİYİ HENÜZ KAVRAMADI’

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grubu

Başkanı Hannes Swoboda’nın Başbakan Erdoğan’ın seçilmiş bir başbakan olduğu şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, Kılıç şöyle dedi:

‘’Bütün bu açıklamalar Swoboda’nın demokrasiyi tam anlamıyla kavramadığını göstermektedir. Demokrasi çoğunluğun azınlığa tahakküm ettiği bir rejim değildir. Tam tersine azınlıkların haklarının korunduğu rejimdir’ .



‘TÜRK HALKI KENDİ KADERİNİ KENDİ ÜZERİNE ALDI’

 

Alman hükümetini Türkiye’de yaşanan olayların tam üstüne gitmediğinden yakınan Kılıç, ‘’Tabii ki Alman hükümeti Erdoğan’ın kusuru dışarda arayan bir lider olduğunu biliyor ancak üzerine fazla gitmiyor. Türk halkı kendi kaderini kendisi üerine aldı. Baskılara boyun eğmiyor. Türkiye halkının dışardan desteğe ihtiyacı yok. Ancak uluslararası camiadan oluşan bağımsız bir heyet Türkiye’de polisin kullandığı gazları araştırmalı’ şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan Berlin Alevi Toplumu ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) öncülüğünde Türkiye’nin Almanya Büyükelçiliği önünde Taksim’e Destek mitingi düzenlendi. Mitinge Kılıç, Sol Parti Berlin eyaleti milletvekili Hakan Taş’ın yanı sıra yanı sıra çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı,Büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakıldı.