'İslamcılar ile işbirliği yapmayın'

Aralarında Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak'ın da bulunduğu Volker Beck, Christoph de Vires, Carsten Ovens, Paul Neilen, Stefan Henel, Necla Kelek, Seyran Ateş ve Anna von Treunfels Frowein gibi isimler imzaladıkları açık mektupta Hamburg'da senato ile İslam Şurası arasında imzalanan devlet anlaşmasının askıya alınması gerektiğini bildirdi. 

İmzacılar, İslam Şurası çatısı altında İran Camisi olarak bilinen 'Hamburg İslam Merkezi''nin (IZH) Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izlendiğini öne sürerek devlet anlaşmasının sonlandırılması gerektiğini savundu. 

Alman Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hamburg Parlamento Grubu Sözcüsü Dennis Gladiator 'Hamburg'da İslam Merkezi' ile senato arasında imzalanan tüm resmi temasların fesh edilmesi gerektiğini bildirerek 'IZH İslam Şurası'na bağlı olarak devlet anlaşması kapsamında bir partner durumundadır. Oysa İZH Almanya Federal Cumhuriyeti'nin temel demokratik düzeni, ilke ve değerlerine yönelik faaliyetlerde bulundukları için Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izlenmektedir. Tahran'daki mollaların genişletilmiş kolu olarak İZH, özgür demokratik temel düzene karşı savaşmaktadır. Aynı zamanda IZH özgür ve açık yaşam biçimimizin önünde duran İslamcı bir sosyal modelini savunmaktadır. İZH aynı zamanda Almanya'da kendilerini İsrail'i yok etme hedefini belirleyen terör örgütü Hizbullah ve ilgili derneklerle dayanışma göstermektedir. İZH'da başgösteren dini hoşgörüsüzlük ve demokrasinin reddi, şehrimizdeki farklı kökenlere ve farklı inançlara sahip insanların barış içinde bir arada yaşaması için ciddi bir tehlike olmaya devam etmektedir. Bugün bile hala İslam Şurası İZH'yı dışlamamıştır. Hamburg eyaleti bu tür örgütlerle sözleşme yapmamalıdır ve imzalanan anlaşma derhal sonlandırılmalıdır' şeklinde açıklamada bulundu. 

Öte yandan Alman-İsrail Topluluğu (DIG) da İZH'nın terör örgütü Hizbullah ile ilişkisine dikat çekerek, 'Tahran'daki mollaların genişletilmiş kolu olarak İZH, özgür demokratik temel düzene karşı savaşmaktadır. Özgür ve açık yaşam biçimimizin karşısaında duran İslamcı bir sosyal model savunulmaktadır. Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti İZH ile olan anlaşmasını derhal sonlandırmalıdır' dedi. 

SÜHEYLA KAPLAN