Haber Merkezi


AKPnin Avrupada talimatıyla kurulan UETD (Avrupa Türk Demokratlar Derneği) tarafından Berlinde 11 Eylülde düzenlenen bir toplantıda AA Berlin bürosu kaynaklı ve Milli Gazetede yayınlanan bir habere göre, Özcan Mutlunun eski Başbakan Necmettin Erbakanın konuşmalarına atıfta bulunarak, ‘’Biz de aynı Erbakanın söylemi gibi bir adil düzen istiyoruz. Bizim de getirmek istediğimiz bu, zenginden alıp fakire dağıtmak şeklinde açıklamada bulundu.

 

Haberde ayrıca Mutlunun, kendisinin Alevi kökenli olduğunu ifade ettiği ve Her örgütte olmasına rağmen Alevi derneklerinden eleştiri aldığını dile getirdiği kaydedildi.

 

ÖZCAN MUTLU : ‘’BEN MİLLİ GAZETEYİ CİDDİYE BİLE ALMAM

 

Öte yandan Berlinde seçim kampanyası çerçevesince düzenlenen bir toplantıda Mutlunun daha önceki toplantıda adil vergi düzeni kavramından sözettiğini ifade ederek, Ben Erbakan söylemi gibi adil düzen istiyoruz şeklinde bir şey söylemedim. Gazete bu şekilde yorumluyorsa bana ne? Ben o gazeteyi ciddiye bile almam şeklinde bir açıklama yaptığı öğrenildi.

 

 

ALMANYA’DAKİ TÜRKİYE KÖKENLİ VEKİLLERİN TÜRKİYE GEZİLERİ ALMAN MEDYASINDA

 

AKPnin son yıllarda Avrupada görev yapan Türkiye kökenli miletvekilleri ile yakın ilişkisi ve AKP Belediyeleri tarafından sık sık Türkiiye'ye düzenlenen resmi program çerçevesi altındaki 'ziyaretler' Alman medyasının da gözünden kaçmadı.

 

Bundan birkaç ay önce Almanyanın en ciddi yayin kurulusu Der Spiegel dergisi ve Stuttgarter Zeitung adlı gazete Almanyadaki Türkiye kökenli parlamenterlerin Türkiyeye sık sık ziyaret programları gerçekleştirmesini ve orada çoğunluğu AKPli milletvekilleri hatta Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya gelmelerini eleştirmişti.

 

Hemen tamamı geçmişte sol çevrelerde yer almış ve daha sonradan AKP ile yakın ilişkiye girmiş vekillerle ilgili basında değişik haberler çıkmıştı .

Hamburg
dan eski Yeşiller Partisi Milletvekili Nebahat Güçlü (şu an Hamburg Türk Toplumu Başkanı), Avusturyadan eski Millertvekili Şirvan Ekici, Danimarkadan Miletvekili Hüseyin Saraç, Almanya Delmenhorsttan FDPli Murat Kalmış, Uyum Bakanı Bilkay Öney, Berlinden Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu ve eski Vekil ve şu an Bakan Egemen Bağışın danışmanı olan Ozan Ceyhun sık sık AKP Belediyelerince davet edilen Türkiye programlarına katılan isimlerin başında gelmekteydi.

 

Hatta, AKP güdümlü Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı tarafından bir yıl önce yurtdışı danışma kurulunda yurtdışından siyasetçiler de bu listeye atandı.

 

Yurtdışı Akraba Topluluklar Başkanlığı Danışma Kurulunun Onur üyeleri arasında, Merve Kavakçı (ABD) , Muhtar Kent (ABD) yer almakta,  Prof. Dr. Yaşar Bilgin (Almanya), Milli Görüş eski Genel sekreteri Oğuz Üçüncünün yanı sıra Hamburgdan da Milli Görüş teşkilatının uzantısı olan Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkan yardımcısı Ahmet Yazıcı ile Yeşiller Partisi eski Milletvekili Nebahat Güçlü Yurtdışı Danışma Kuruluna Ankara tarafından atanmıştı.

 

Aralarında daha sonra Hamburg Türk Toplumu Başkanlığına seçilen Güçlünün TGH Başkanı olduktan sonra facebook sayfasından Danışma Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

 

Avrupa ve Almanyadan Türkiye kökenli parlamenterlerin AKPnin gezilerine sık sık katılması ve özellikle Gezi olaylarına ilşkin Türkiyede demokrasinin kıskaç altında olduğu bir süreçte açıklama yapmamaları ise çoğu sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açtı.