Süheyla Kaplan- Almanya


BAŞBAKAN MERKEL TV KONUŞMASINDA GÖÇMENLERE DEĞİNMEDİ


Kılıç,
konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Başkanı Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan Adayı Peer Steinbrück genel seçimlerden önce canlı yayında son kozlarını paylaştıklarını  ve Almanya’da beş kanalda canlı yayınlanan TV-Düellosu'nda iki başbakan adayı bir buçuk saat boyunca farklı göçmenler konusuna hiç değinmediklerini söyledi.

  

Kılıç, "Göçmen kökenliler Almanya'nın nüfusunun neredeyse dörtte birini oluşturuyor. İçlerinden neredeyse altı milyonu bu seçimlerde oy hakkına sahip. Gerek adaylara soruları yönelten dört moderatör olsun, gerekse ülkeyi temsil etmeye hazırlanan adaylar olsun, ırkçılık, ayrımcılık, göç ve iltica konularına bir kez olsun değinmediler" şeklinde açıklamada bulundu.


Yeşiller Partisi olarak göçmenlerin haklarının genişletilmesini fırsat eşitliği temeline dayanan bir toplum olarak özel önem atfettiklerini ifade eden Kılıç"Bu nedenle seçim programımızda Avrupa Birliği vatandaşı olmayan yabancılar için yerel seçim hakkı, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması, gençler için geçerli olan seçim zorunluluğun kaldırılması, oturum yasasının yeniden düzenlenmesi ve ırkçılıkla mücadele önemli bir konumda yer alıyor" dedi.