Schleswig Holstein Eyaleti'nin Wedel kentinde Erkan ve Volkan İnak kardeşler tarafından düzenlenen Barış Futbol Salon Turnuvası'nın 12.si Eyalet İçişleri Bakanı Andreas Breitner'in katılımıyla yapıldı.


İlk olarak 11 Eylül saldırıları sonrası, farklı kökenden gençlerin kaynaşması amacıyla 2001'de yapılan ve süreç içinde sadece eyaletin değil, Almanya'nın en anlamlı gençlik etkinliklerinden biri haline gelen turnuvaya geçen yıl Eyalet Uyum Ödülü'ne layık görüldü. Turnuvaya 12. yılda rekor düzeyde katılım oldu. Almanya'nın 15 eyaletinden ve Avusturya'dan toplam 20 takımın katıldığı turnuvanın ilk santrasını Steinberg Spor Salonu'nda İçişleri Bakanı Andreas Breitner ve Wedel Belediye Başkanı Niels Schmidt yaptılar. Santradan hemen sonra NSU ve tüm ırkçı şiddet kurbanları adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

Demir kardeşler için doku tipleme

 

Bu yıl turnuva kapsamında Alman Kemik İliği Bağışı Bilgi Bankası (DKMS)  Wetzlar'daki Akdeniz anemesi hastası olan Kader, Deniz ve Mustafa Demir isimli kardeşler için tükürük testiyle doku tipleme kampanyası yapıldı. Yüzlerce genç DKMS'in gönüllü çalışanı Kader Benli tarafından organize edilen kampanyaya katıldı.

En büyük kupanın  Fairplay Kupası olduğu turnuvada bu kupaya Kijuz Wedel takımı layık görüldü. Turnuvada birinciliği finalde Thüringenli Champs One'ı penaltılarla yenen Arif Wedel kazandı. Üçüncülüğü Allstars Wedel kazandı. Birinciliği kazanan Rif Wedel takımının kaptanı Erkan İnak, “Takımımızın adına düzenlediğimiz ilk iki turnuvada oynayan ve daha sonra trafik kazasında kaybettiğimiz sevgili arkadaşımız Arif Durgut'un adını verdik. Kupaya ona adıyoruz” dedi.