OKUL BAHCESİNDE EYLEM YAPTILAR

Veliler birliği salı günü okul bahçesinde öğrencilerle eylem yaparak “Çocuklarımız için öğretmen istiyoruz. Sesimizi duyan yok mu” diye bağırdılar.  Okul kapılarına pankart açan veliler, ne öğrencileri, ne de öğretmenleri okula sokmadılar.  Sınıflarına giremeyen çocuklar okul bahçesinde zaman geçirdi. Öğrencilerin anne ve babaları da çocukları yalnız bırakmadı. Çocuklarda anne ve babalarına destek vermek için boyunlarına “Öğretmen istiyoruz” yazılı pankartlar astı.

 

TEK AMAÇ İYİ EĞİTİM

Oslebshauser Veliler Birliği Başkanı Esra Güner tek isteklerinin çocuklarına iyi bir eğitim verilmesi olduğunu söyledi. Okulda 237 öğrencinin eğitim aldığını, 12 dersliğin bulunduğunu söyleyen Güner, “Herşey çok güzel ama öğretmen yetersiz. Bir yıl boyunca çocuklar öğretmensizlikten dolayı iyi eğitim alamadılar. En azından yeni eğitim öğretim yılında iyi eğitim alsınlar. Çocuklarımızın dersleri hep boş geçiyor. İlkokul çok önemli. Bu çocuklara bu yaşta iyi bir eğitim verilmezse nezaman verilecek. Okulumuza öğretmen istiyoruz” dedi.

 

OKULA ÖGRENCİ SOKULMAYACAK

Veliler Birliği olarak aylardı okuldaki öğretmen açığının kapatılması için mücadele verdiklerini, ancak kimsenin kendilerini dinlemediğini anlatan Esra Güner, “Ben ve arkadaşım Sibel Çelebi veliler birliğini toplayarak okulda eylem kararı aldık. Ya eğitimden sorumlu yetkililer bizim sesimizi duyar, ya da biz bu okulda öğrencileri okula sokmayız. Zaten çocuklarımız doğru dürüst eğitim alamıyor. Eylemimiz sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.