Türk, Tunus, Bolavya, Ekvator, İspanya, Kırgızistan, İtalya ve Rus kökenli kursiyerlerin katıldığı DTZ dil sınavı sonrası 11 kursiyer B1, 4 kursiyer ise A2 Sertifikası almaya hak kazandı.

 

Göçmenler Birliği Uyum ve Danışma Merkezi (EWB) öncülüğünde Uetersen’de  başlatılan Almanca ve uyum kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere diplomaları EWB'nin Müdürü ve Kurs Koordinatörü Neslihan Öznarin, Dernek Başkanı Hayri Öznarin ve Uetersen Belediye Başkanı Andrea Hansen tarafından verildi.

 

EWB Müdürü ve Kurs Koordinatörü Neslihan Öznarin, Almanca dilinin önemine dikkati çekerek, uyum kursları sonunda alınan belgelerin Almanya'da süresiz oturum izni alma ve Alman vatandaşlığına başvurmada kolaylık sağladığını belirtti.

 

Hansen, Almanca dil kursu diplomalarının  göçmenlere özellikle İiş hayatında  büyük imkanlar sağlayacağını ifade ederek, ‘’ Sivil toplum örgütlerinde aktiv olun partilere üye olun ki geleceğin şekillenmesine katkıda bulunun’ dedi.

 

EWB'nin 2005 tarihinden beri Uetresen'de olması ve yaptığı çalışmaların uyuma sağladığı katkıya dikkati çeken Hansen, ödül töreninde bulunmuş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

 

 EWB Başkanı Hayri Öznarin ise, bugüne kadar uyum kurslarının ihmal edildiğini belirterek, "Ancak bunun için geç kalınmadı. Göçmenler için bu kursların büyük bir önemi var. Göçmenlerin kendilerini ifade edebilmeleri ancak yaşadığı ülkenin dilini konuşabilmesi ile mümkün olabilir" şeklinde konuştu.