Sahneden sık sık „ülkücü kardeşlerimizde aramızda, hoşgelmişler. Mesele sağ-sol, Alevi-sünni meselesi değil, birlik olma zamanı” şeklinde annosların yapıldığı miting alanında bir grup, "Dik dur eğilme, ülkücüler seninle" yazılı pankart açtı. Grubun ülkücülerin kullandığı bozkurt işareti yapması ise, dikkat çekti.

Sahnenin hemen önünde başka bir grup ise, Avrupa Nizam-i Alem Türk Kültür Dernekleri Birliği (ATB) teşkilatlarının kullandığı pankart ve amblemle mitinge katıldı.

ÜÇ HİLALLİ PANKARTLARA TEPKİ

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin, bugün yazılı bir açıklama yaparak Düsseldorf mitinginde açılan üç hilalli pankartlarla ilgili tepkisini dile getirdi.

 

Çetin açıklamasında, "Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 07 Temmuz 2013 tarihinde, Düsseldorf’ta düzenlediği “Demokrasiye Saygı” mitinginin konuşmacı platformunda yapılan “Avrupa Ülkücüleri buradadır!” anonsu, açtırılan “Dik dur eğilme, Ülkücüler seninle” yazılı pankartlar ve Milliyetçi-Ülkücü Harekete ait bayraklar, semboller ve motiflerin kullanılması organizattör kurum açısından ahlaki değildir. Bu durumu şiddetle kınıyoruz.

Milliyetçi-Ülkücü Hareketin kurucusu rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e ihanet edenlerin, kurduğu Türk Federasyon’larımızı bölme hırsına kapılanların, kendi menfaatleri uğruna davamızın mukaddes değerlerini kullanmaya çalışmaları en hafif tabiriyle alçaklıktır!" ifadelerine yer verdi.

Duisburg'ta bulunan ve Avrupa Nizam-i Alem Türk Kültür Dernekleri Birliği'ne (ATB) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Muhsin Yazıoğlu Dergah-i Başkanı Turan Yurdakul da, habercileri telefonla arayarak "dün Düsseldorf'ta “Demokrasiye Saygı” adı altında yapılan mitingde, teşkilatlarımızı yansıtan simge ve pankartları açanlar, genel merkezimizin izni ve bilgisi dışında orada bulunmuşlardır.Hemen araştırarak Münster şehrinden katılan bir grup olduklarını tesbit ettik ve genel merkezimize bilgi verdik" dedi.