Almanya’nın Hamburg kentinde önceki gün çoğunluğu mültecilerin yaşadığı binada yangın çıkmış, Pakistan kökenli bir anne ve iki çocuğu binanın çatı katında yangın sonucu can vermişti. Hamburg Polisi yangının kundaklanma sonucu çıkması olasılığının ağırlık kazandığını açıkladı.


HAMBURG'DA DİDF’TEN MATEM YÜRÜYÜŞÜ


Matem Yürüyüşü, 8 Şubat cumartesi günü Sternschanze S-Bahn önünde saat 13.00'de

 

 Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Hamburg şubesi ırkçılığı lanetlemek için bir  matem yürüyüşü düzenlıyor. Aralarında TGH'nın (Türkische Gemeinde Hamburg) ve Demokratik Güç Birliği'nin de bulunduğu çeşitli derneklerce desteklenen yürüyüş Eimsbüttelerstr'de yangında yaşamını kaybeden sığınmacılar anılacak ve ırkçılk lanetlenecek.


Hamburg DİDF tarafından yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi ‘5 Şubat’ta Hamburg Altona'da ki bir binada çıkan yangında iki çocuk ve anneleri öldü,
çok sayıda kişi yanan binadan yaralı olarak kurtarıldı. Polisin yaptığı ilk araştırmalarda,yangının kundaklama sonucu çıkma olasılığının büyük olduğu açıklandı.


Son yıllarda Hamburg'da meydana gelen bu en korkunç yangının binanın önündeki bir bebek arabasının yakılması sonucu çıkmış olabileceği iddia ediliyor.


Yangının çıktığı bina kamuya ait bir barınma evi. Binada aralarında birkaç evsizin de olduğu, çoğunluğunu sığınma başvurusunda bulunanlar ve mültecilerin oluşturduğu 46 kişi yaşamaktaydı.


DİDF Hamburg olarak kurbanların ve ailelerinin acılarını paylaşıyoruz.


Çoğunlukla göçmen ve mültecilerin yaşadığı binalarda çıkan yangınlar kafalarda haklı soru işaretlerine yol açıyor.
Bu yüzden yangın nedeninin hiçbir yanı karanlıkta kalmadan ve en kısa zamanda kamuoyu önünde açıklığa kavuşturulacağını umuyoruz.


Halkın bu türden gelişmeleri görmezden gelmediğini vurgulamak ve en kısa zamanda olayın açıklığa kavuşturulmasını talep etmek için herkesi 8 şubat'ta yapılacak Yürüyüş`e davet ediyoruz.

Hamburgluların kurban ve kurban yakınlarının yanında olduklarını bir kez daha göstereceğiz.‘