Tuna restoran'da düzenlenen iftar yemeğinde iftarların birleştirici özelliği vurgulanıp dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. İftara Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, NRW Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, Eski Anakent Belediye Başkanı Fritz Schramma, Ehrenfeld Belediye Başkanı Josef Wirges, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr Ali Dere, ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, UETD Başkanı Hasan Özdoğan,  İGMG Başkan Yardımcısı Hakkı Çiftçi, Ehlibeyt Aleviler Federasyonu Başkanı Fuat Mansuroğlu, ZMD  Aiman Mazyek, MÜSİAD NRW Başkanı Orhan Bilen, Köln Belediye Meclis Üyesi Malik Karaman, Köln Polisi Ehmiyet Müdürü Udo Behrendem, Protestan Kilisesi Köln ve Çevresi Başkanı Rolf Domning, Katolik Kilisesi Köln PiskoposuTemsilci Dr. Thomas Lemmen, Liberal Yahudi Cemaati Köln Yyönetim kurulu üyesi Rafi Rothenberg ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

İftar öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan İslam Kültür Merkezleri Birliği (VİKZ) Genel Başkanı Ali Demirezen “İftarlar sadece yemek için değil dostluğu kardeşliği pekiştirmek adına güzel bir ortam oluşturuyor. Bundan dolayı davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, “Çok farklı bir atmosfer içindeyiz. Her kesimden, her dinden çok sayıda isim bu iftarda buluştu. Ramazan'ın bize getirdiği yükümlülüklerden biri olan oruç ibadetinin güzel bir gelenekle birleşmiş şeklidir. Biz iftarda dost, komşu ve sevdiklerimizle bir araya geliriz. Bende Bu topluluğa bakarak “İslam Almanya'ya aittir Ya da değildir tartışmalarına gerçekten gerek var mı? diye sormak istiyorum” şeklinde konuştu.

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere ise Ramazan ayının maneviyatı ve İslam dini hakkında bilgiler vererek iftara katılanları aydınlattı.