Alman DPA haber ajansı, 35 yaşındaki erkek (Alman vatandaşı) ile 34 yaşındaki Türk kadının Frankfurt yakınlarında yapılan bir bisiklet yarışına saldırmayı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındığını yazdı.

Hessen eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth eyalet parlamentosuna bilgi verirken muhtemel bir terör saldırısının bu baskınla önlenmiş göründüğünü ve gözaltına alınan çiftin İslamcı Selefi harekete mensup olduklarından kuşkulanıldığını kaydetti.

Savcılık ise, polisin, çiftin Oberursel kasabasındaki evinde dün gece yarısı yaptığı aramada, bir suikast tüfeği, 100 mermi, boru bombası tabir edilen bir patlayıcı düzenek ve kimyasal maddeler bulunduğunu açıkladı.


Bisiklet yarışına saldırmayı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındılar

Baskın maskeli ve ağır silahlarla donanmış özel polis güçleri tarafından yapıldı ve daha sonra olay yeri inceleme ekiplerinin binaya girdiği ve saatler sonra ayrıldığı görüldü.

'İzleniyorlardı'

Gözaltına alınan çiftin zaten olağan dışı miktarlarda kimyasal madde aldıkları ve bunu yaparken sahte isim kullandıkları için bir süredir polis tarafından izlendiği de açıklandı.

AP ajansı çiftin bir dükkandan üç litre hidrojen peroksid satın almasının dikkat çektiğini bildiriyor. "Hidrojen Peroksit'in bu miktarlarda alınması tamamen olağan dışı" diyen Frankfurt başsavcı vekili Stefan Rojczyk, "Bunu havuzunuzdaki yosunları temizlemek için de kullanabilirsiniz, ama bomba da yapabilirsiniz" diye konuştu.

AP ajansına konuşan savcı, polisin kısa süre içinde bu maddeyi satın alanların kim olduğunu belirlediğini ve biran önce hareket geçmeye karar verdiğini söyledi. Savcı vekili gözaltına alınan erkeğin kimya öğrenimi gördüğünü de söyledi fakat çiftin yakında bir saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair kanıt bulunmadığını kaydetti, ne planlandığıyla ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasının zaman alabileceğini kaydetti.