Başkent Berlin olmak üzere Stuttgart, Hamburg, Münih, Frankfurt, Saarbrücken, Göttingen ve  Bonn'da düzenlenen gösterilerde, PKK yasağının kaldırılması ve Almanya ile Türkiye arasında devam eden ekonomik-siyasi ve askeri anlaşmaların iptal edilmesi istendi. 

STUTTGART'TA OHAL TERÖRÜ KİTLESEL GÖSTERİYLE LANETLENDİ




Almanya’nın Stuttgart kentinde Cumartesi günü AKP faşizmi ve OHAL terörü, düzenlenen yürüyüş ve mitingle lanetlendi.

Yürüyüş ve mitingi, aralarında Alman Antifaşistleri, Sol Parti (die Linke), Sendikalar, AGİF gibi Alman ve göçmen 12 parti ve örgüt düzenledi, Demokratik Güç Birliği Stuttgart da destekledi.

Yürüyüş ve mitingde die Linke adına milletvekili Heike Hänsel, Stuttgart Demokratik Güç Birliği ve Antifa adına Almanca konuşmalar yapıldı.



Yapılan konuşmalarda, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 10 milletvekilinin tutuklanması, gazetecilerin, insan hakları savunucularının tutuklanması, Ahmet Türk, Gülten Kışanak gibi çok sayıda belediye başkanının tutuklanması, TV ve Radyoların, derneklerin kapatılması protesto edildi.

PKK YASAĞI KALDIRILSIN!

PKK’nin kuruluş yıldönümünde yapılan eylemde Almanya’da halen süren PKK yasağının kaldırılması talep edildi. Kürt siyasetçiler ve ATİK’li devrimcilerin 129-b maddesine göre tutuklanması da eleştiri konusu oldu.

ALMAN VE TÜRK DEVLETLERİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNE SON

Sıklıkla yaşasın enternasyonal dayanışma, Kürdistan’da işgale son, Bıji Serok Apo gibi sloganların atıldığı, MLPD, die Linke, Antifa, Partizan, SYKP, ADHK bayraklarının, Almanca AGİF-SKB dövizlerinin taşındığı eylemde, Almanca yapılan ajitasyon konuşmalarında Alman halkına demokrasi düşmanı AKP faşizmine karşı birlikte mücadele çağrıları yapıldı.

Alman devletinin, başbakan Merkel’in Türk devletiyle sürdürdükleri çok yönlü işbirliğinin derhal sonlandırılması gerektiği dillendirildi.

Miting sloganlarla ve alkışlarla sonlandı...

Necati Abay /Stuttgart