Toplam 5 eyalette ön elemeleri düzenlenen turnuvanın finalleri Berlin'de oynandı. Fair-playin esas alındığı turnuvada, Almanya'nın her köşesinden gelen çeşitli millet ve farklı kültürlerden gençler, birlikte futbol oynadı, hem de yeni dostluklar kurdu. Spor yoluyla insanları bir araya getirmek ve uyumlarına katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Turkcell Europe Genel Müdürü Ekrem Özorbey, iletişimin önemini anlattı. 1.5 yıldan bu yana Almanya'da faaliyet gösterdiklerini belirten Özorbey, şöyle dedi:

"Bulunduğumuz diğer ülkelerde olduğu gibi Almanya'da da sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz. Bizim işimiz iletişim ve iletişimin olduğu yerde önyargıların kalktığını, daha iyi başarılara imza atıldığını görüyoruz. Katılımcılara baktığımız zaman farklı etnik kökenli gençlerimiz var burada. İnsanları bir araya getirmek ve uyumu spor yoluyla yaymak çok güzel bir duygu. Umuyoruz ki turnuva sonunda bu gençler birbirlerini çok daha iyi anlayarak, birbirlerine karşı daha toleranslı olacaklardır." 

Türkiye'de faaliyet gösteren birçok yabancı firma bulunduğunu hatırlatan Ekrem Özorbey, şöyle devam etti:

"Son 10 yıldır Türkiye'de marka olarak ön plana çıkmış, uluslararası arenada iş yapabilecek Türk firmalarının sayısı arttı. Türkcell'de bunların en güzel örneklerinden bir tanesi. 9 farklı ülkede faaliyet gösteriyoruz. Şu an Almanya'dayız ve uluslararası bir oyuncu olarak burada bulunmaktan son derece gurur duyuyoruz."

Turnuva açılışında konuşma yapan Berlin Eyaleti İçişleri ve Spor Senatörlüğü Müsteşarı Andreas Statzkowski ise, Turkcell Europe'ye gösterdiği bu sosyal angajman için teşekkür etti. Futbolun ve genel olarak sporun uyuma katkısının büyük olduğunu belirten Statzkowski, "Sportif aktivitelerin birlikte yaşama katkısını çok önemli buluyorum. Sizler bugün burada bunu gerçekleştiriyorsunuz. Gençler bu tür turnuvalarda birlikte kazanmayı da, fairplay içerisinde kaybetmeyi de öğreniyorlar. Bu çok önemli" dedi.

Berlin'in en büyük meydanlarından Alexanderplatz'da yapılan etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Çocuklar kendileri için kurulan çeşitli oyun alanlarında gün boyu eğlendi. Turnuva sonrası dereceye giren genç sporculara kupa ve başarı sertifikası verildi. Birincilik ödülü olarak birer 'Ipad' kazanan gençler bu sürpriz karşısında sevinçlerini Turkcell Europe Genel Müdürü Ekrem Özorbey'e sarılarak gösterdi. Havanın da mevsim normallerinin üzerinde olması sayesinde, Berlin'liler Turkcell Europe ile güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

 


MT(GE/İD)