Turkcell Europe yetkili bayiine dönüştürülen VS Mobile mağazasının açılış kurdelesini Başkonsolos Ahmet Başar Şen, Turkcell Europe Genel Müdürü Ekrem Özorbeyi birlikte kestiler.

Turkcell Europe olarak 20 ay önce başladıkları yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini söyleyen Turkcell Europe Genel Müdürü Ekrem Özorbeyi, bir Türkiye markasını Almanya'da başarılı bir şekilde temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti. Türkiye ile Almanya arasındaki iletişimin artmasına katkı sağladıklarına değinen Özorbeyi, kendileriyle birlikte Almanya'dan Türkiye'ye yönelik konuşmaların yüzde yüz arttığını kaydetti. İletişimin arttığı yerde bireysel yakınlaşmanın da söz konusu olduğunun altını çizen Ekrem Özorbeyi, "Almanya ile Türkiye arasında iyi bir ticaret potansiyeli var. Biz burada da önemli bir rol oynadığımızı düşünüyoruz. Biz bundan sonra da elimizden gelen kaliteli servisi vermeye devam edeceğiz. 2013 senesinde yine yeni ürün, etkinlik ve haberlerimizi sizlerle paylaşıyor olacağız" dedi.

Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ise Turkcell Europe'nin, Almanya'da yatırım yapmış ve çalışmalar yürüten bir Türk şirketi olması nedeniyle önemli olduğunu vurguladı. Şen, Turkcell'in iki ülke arasında daha ucuz, daha kolay iletişim kurulmasını sağlayarak ülkeler arasındaki yakınlaşmayı da sağladığını belirtti. Şen, "Turkcell, burada yaşayan vatandaşlarımızla anavatanlarındaki akrabaları arasındaki bağların kuvvetli bir şekilde devam etmesine yardımcı oluyor. Bütün bu çabaları dolayısıyla ve 20 ayda Almanya'da geldikleri abone sayıları nedeniyle Turkcell'i kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış esnasında yoldan geçen vatandaşlara çeşitli hediyeler de verildi.