Bu yıl ikincisi düzenlenen ve bir çok resmi kurum tarafından da desteklenen kursa 15-18 yaş grubundan 20 Türkiye kökenli genç katıldı. 60 saat süren eğitim sonunda kursa katılanlar seviye sınavına tabi tutuldu. Sınavı başarıyla geçenlere Uluslar arası B1 seviyesinde dil sertifikası verildi.

 

17 ÖĞRENCİ BAŞARILI OLDU

Kasım ayında başlayan, Haziran ayı sonunda tamamlanan kursu 17 öğrenci tamamlandı. Kursu Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Mehmet Pala verdi. Kurs sonunda düzenlenen sınava ise Oldenburg bölgesi Türkçe öğretmenleri yaptı. Öğrenciler yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınava da tabi tutuldu. Sınava katılan 17 öğrencinin tamamı başarılı oldu. Sınavın en başarılısı ise sıfır hata yapan ve 300 tam puan alan Sümeyye Turan oldu. Turan yaptığı açıklamada çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

 

SERTİFİKA VERİLDİ


Başarılı olan Türkiye kökenli öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. Sertifikaları Halk Eğitim Merkezi Müdürü Marietta Binner-Ehsen verdi. Sertifika törenine öğrencilerin yanı sıra aileleri de katıldı. Müdür Marietta Binner-Ehsen alınan Türkçe sertifikasının öğrenciler için çok önemli olduğunu, iş bulmalarına yardımcı olacağını söyledi. Öğretmen Mehmet Pala ise kursa ilginin beklenenden iyi olduğunu, gelecek senede aynı kursu açılacağını belirtti. Kursun ücretsiz olduğunu vurgulayan Pala, “Bu sertifika Almanya ve bir çok Avrupa ülkesinde geçerli.  Öğrencilerimiz bu sertifikaya Hiçbir ücret ödemeden sadece kursa katılarak elde ettiler. Artık her yer Türkçe bilen eleman arıyor. Bu sertifi
kada bunu belgeliyor” dedi.