Türkler'in yoğun yaşadığı Duisburg'un Marxloh semtinde bulunan Pera Restorant'ta çalışan Lüblanlı bir ailenin kızı 19 yaşındaki Turkie Nemr, ismiyle herkesi şaşırtıyor. Adını, Türkiye'de doğan ve uzun bir süre yaşayan babaannesi tarafından verildiğini belirten Turkie, "İlk başlarda ismimle ilgili olumsuz sözler duyardım çevremde, ama babanneme olan sevgi ve saygımdan dolayı söylenenlere pek kulak asmadım. Şimdilerde ise herkes benimsedi adımı" dedi. Türk restorantında garsonluk yapan Turkie Nemr, "Restoranttaki diğer arkadaşlarım bana ismimle seslendiklerinde, yeni gelen Türk müşterilerin şaşkınlıkla bana baktıklarını gözlüyorum ve bir çoğuda ismimi sormadan edemiyor" diye konuştu.

Dört kız, üçte erkek kardeşi olan Turkie Nemr, babaannesinin Türkiye'yi çok sevdiği için kendisine Türkiye'nin Arapça yazılışı 'Turkie' adını yazdırdığını söyledi.

Turkie ile aynı restorantta çalışan Murat Özkaya ise, İisminden dolayı Turkie'ye müşteriler oldukça sempatiyle yaklaşıyor. Türkiye'de bile bu ismi taşıyanı duymadık, Almanya'da böyle bir insanın ülkemizin adını taşıması onur verici" dedi.



TE(İD/İD)