Olayın eski bir kadın – erkek ilişkisinden patlak verdiği ve şüphelilerin yakalanamadığı açıklandı.

İki grup erkek arasında

Kentin önemli sembollerinden olan St. Michaelis Kilisesi yakınında bulunan Neustadt Grossneumarkt'ta restoranın önünde Çarşamba günü gece yarısı saat 00.44'de kavga çıktı. Çıkan çatışmada silahla ateş edildiği görülünce olay yerine polis çağrıldı. Restoran önünde önce sesli tartışmalar yaşanırken, daha sonra iki grup erkek birbirlerine şiddetli şekilde saldırmaya başladı.

İki kişi yaralandı

Olay yerine gelen polisler kavgayı yatıştırdı 38 ve 46 yaşlarında iki erkeğin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan birisinin hafif diğeri ise hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Muhtemelen silahla başlarına vurulduğu ifade edilirken, zanlıların olay yerinden ayrılmadan önce havaya birkaç kez ateş ettikleri kaydedildi. Olayın eski bir kadın-erkek ilişkisi nedeniyle patlak verdiği iddia ediliyor.

Zanlı yakalanamadı

Olay yerine 20 polis aracı ve iki polis köpeği intikal etti ve çevrede geniş çaplı yapılan aramalara rağmen zanlıların bulunamadığı ifade edildi. Şüpheli birinin üzeri ve aracı aranmasına rağmen olayda kullanılan silahın bulunamadığı açıklanırken, 50 yaşında şüphelinin kimliğine ulaşıldığı ve sabah saatlerinde Norderstedt'te evi arandığı ve şüphelenin bulunamadığı belirtildi. Konu ile ilgili Hamburg polis basın sözcüsü Daniel Ritterskamp, zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG