Bir çok kısa metraj filmde rol alan genç Türk oyuncu Seren Şahin, 'Clash'taki oyunculuğu ile büyük beğeni topladı. Münih'te 30 yıldır düzenlenen Flimmern&Rauschen Gençlik Film Festivali'nde 22 yaşındaki Seren Şahin'in oynadığı 'Clash' (Çatışma) filmi, 'en iyi film' ödülüne layık görüldü. Festival 9- 10 Şubat tarihlerinde Münih'te yapıldı. 60 filmin katıldığı festivali izlemeye 1000'den fazla kişi katıldı. FILMwork-Studio'nun yapımını üstlendiği 'Clash'ın yönetmenliğini Kai Sitter yaptı. 9 dakikalık filmin konusunu Türk ve Almanlar arasında aşılamayan kültür ve din konularına dair önyargılar oluşturuyor. Görüntülerden etkilenen jüri, filmde insanların önyargılarına iyi bir şekilde 'ayna' tutulduğunu düşünerek 'En iyi film' ödülünü, "Clash"a vermeyi uygun buldu.

Başrolde oynayan 'Cem' karakterini canlandıran Seren Şahin ve 'Marie' karakterini canlandıran Anna Marz bir öğle vakti metroda karşılaşıyor. Filmde genç kızın iç sesi ile Cem ve Türk toplumu ile ilgili önyargılar anlatılıyor. Aynı şey Cem için Maria'ya dair de tekrarlanıyor. Filmin ilerleyen sahnelerinde birbirlerini daha iyi gözlemleyen ikili önyargılardan kurtularak birbirlerini süzmeye başlıyor ve bir etkileşime giriyor.

SEREN ŞAHİN 

1989 Münih doğumlu olan Seren Şahin, Augsburg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alıyor. Genç oyuncu "Tedbirler" (2005), "Kalp Atışı" (2006), "Bulutların Altında" (2006), "Sarı Gül" (2008), 34-İstanbul (Belgesel / 2008) ve "Gerçekleştir!" (2009) isimli filmlerde rol aldı.